eternal
Kilopat
Daha fazla
- Meslek
- Editör - Öğrenci
Merhaba sevgili dostlar,
Yaklaşık 1 ay önce
şu sistemi satın aldım.
Oyun bilgisayarı amacıyla almıştım. Son dönemlerde, sürpriz bir şekilde render yapmaya başladım. Render yaparken her şey gayet normal gidiyor fakat bazen render esnasında CPU kullanımı %99'a kadar geliyor ve fan sesi artıyor.
Bazı durumlarda render yaptığım program kendisini "çalışmayı durdurdu" hatası ile kapatıyordu. Araştırdım, program ile alakalı olabilir diye düşündüm. "işlemci aşırı yüklenmeden ötürü programı kapatıyor olabilir." gibi fikir belirtenler vardı.
Konuyla ilgili sorularım:
@Recep Baltaş @Ali Güngör @MF @Silinen üye
Yaklaşık 1 ay önce
Oyun bilgisayarı amacıyla almıştım. Son dönemlerde, sürpriz bir şekilde render yapmaya başladım. Render yaparken her şey gayet normal gidiyor fakat bazen render esnasında CPU kullanımı %99'a kadar geliyor ve fan sesi artıyor.
Bazı durumlarda render yaptığım program kendisini "çalışmayı durdurdu" hatası ile kapatıyordu. Araştırdım, program ile alakalı olabilir diye düşündüm. "işlemci aşırı yüklenmeden ötürü programı kapatıyor olabilir." gibi fikir belirtenler vardı.
Konuyla ilgili sorularım:
- Sizce konu işlemci mi, program ile mi alakalıdır?
- Bellek olarak HDD kullanıyorum. SSD alsam render üzerinde nasıl bir etkisi olabilir?
- HDD üzerinde 500GB boş yer var. SSD alacak olursam 120GB yeterli olur mu yoksa HDD eklemeli miyim birde üstüne?
- Birde sistemi upgrade ihtimalimi merak ediyorum.
@Recep Baltaş @Ali Güngör @MF @Silinen üye