i5 4460 ve RX 480 performans sorunu

Doğan Türkkan

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarımda GTA 5 düşük son özelliklerde oynanmıyor, takip kullanılan ekran kartı 7700 MB kadar çıktı, her şeyi fulledim. Bunun için iyi bir ekran kartı almıştım fakat sorunun sistemde olmadığını düşünüyorum çünkü kullanılan RAM'i takip ettiğimde donanımlar ile beraber 6'yı geçmediğini ve oyunda 8-9 FPS aldığım benchmark esnasında bile işlemci kullanımının %21'in üstüne çıkmadığını gördüm. Oyun bilgisayarı kullanmıyor sanki. FPS düşüşü haricinde her şeyi en alta aldığımda o kadar özellik ile idare edebiliyor 180 fps gördüğüm oluyor fakat yine Mouse kasıyor gibi görünüyor.

Sistemim:

• İşletim Sistemi: Windows 10 Home 64 Bit
  • Sistem Üreticisi: MSI
  • Sistem Modeli: MS-7846
  • Bios: Bios Date: 14/04/15 15:54:04 Ver: V25 1B0
  • İşlemci: Intel(R) Core(TM) i5-4460 CPU @ 3.20GHz (4 CPUs), ~3.2GHz
  • Bellek: 16326MB RAM (DDR3 1600MHz)
  • DirectX Sürümü: 12
  • Ekran Kartı: Radeon (TM) RX 480 Graphics 8 GB GDDR5 256 Bit
  • Çözünürlük: 1920x1080

GTA 5 oyununu düşük çözünürlükte oynama amacın nedir? 1080P'de oyna ve bütün ayarları açma, MSAA gibi sistem yoran kısımlar kapalı kalsın.
Düşük çözünürlülük? 1920*1080 mi düşük çözünürlülük? Sanırım 4k oynuyorsunuz siz. Ayrıca sistemim oyun için yeterli. En üstte oynatacak ekran kartım da mevcut. Grafik ayarlarında yukarıda kaç GB ekran kartı harcadığınızı görebilirsiniz. Ben 7700 şeklinde ayarlıyorum herşey en üstteyken bu şekilde oluyor. Ekran kartım ise 8 GB. Düşürmeme gerek olduğunu düşünmüyorum.

RX 480 güçlü bi kart ama power in 12v de yeterli amper vermezse ekran kartından performans alamazsın ekran kartının kutusunda yazar bi kontrol et belki power in yeterli gelmiyor 80 plus sertifikasi varmi

Düşük çözünürlülük? 1920*1080 mi düşük çözünürlülük? Sanırım 4k oynuyorsunuz siz. Ayrıca sistemim oyun için yeterli. En üstte oynatacak ekran kartım da mevcut. Grafik ayarlarında yukarıda kaç GB ekran kartı harcadığınızı görebilirsiniz. Ben 7700 şeklinde ayarlıyorum herşey en üstteyken bu şekilde oluyor. Ekran kartım ise 8 GB. Düşürmeme gerek olduğunu düşünmüyorum.
Şimdi arkadaşım bu iş ekran kartının bellek kapasitesinden daha çok, kartın çekirdek ve hafıza hızına bakıyor. Senin kartın 8GB, oyunu grafik ayarlarından 7700 MB yapmışsın, yani 7700 MB olup 8000 MB olmaması, bu senin oyunu rahat bir şekilde yüksek fps alarak oynayacağın anlamına gelmez. Demek ki kartın çekirdek hızı ve diğer özellikleri oyunu 7700 MB hafıza kullanımı ayarlarında rahat bir şekilde oynatmak için yetersiz kalıyor. Yani herşey ekran kartının VRAM olayında bitmiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ukalalık yapma, nereden bileyim hangi çözünürlüğünü kullandığını bütün ayarları açarsan sıkıntı yaşarsın. 8 GB VRAM sahip diye kartın oyunun bütün özellikleri açmak mantıklı değil, performansını etkileyecek. 8 GB VRAM olması kartın GTA 5 bütün ayarları açmana ve müthiş derecede FPS alacağın anlamına gelmiyor. Sistem yoran ayarları açma. Bana da ukalalık ve bilgiçlik taslama.

Ukalalık yapma, nereden bileyim hangi çözünürlüğünü kullandığını bütün ayarları açarsan sıkıntı yaşarsın. 8 GB VRAM sahip diye kartın oyunun bütün özellikleri açmak mantıklı değil, performansını etkileyecek. 8 GB VRAM olması kartın GTA 5 bütün ayarları açmana ve müthiş derecede FPS alacağın anlamına gelmiyor. Sistem yoran ayarları açma. Bana da ukalalık ve bilgiçlik taslama.

Emredersiniz efendim.

Şimdi arkadaşım bu iş ekran kartının bellek kapasitesinden daha çok, kartın çekirdek ve hafıza hızına bakıyor. Senin kartın 8GB, oyunu grafik ayarlarından 7700 MB yapmışsın, yani 7700 MB olup 8000 MB olmaması, bu senin oyunu rahat bir şekilde yüksek fps alarak oynayacağın anlamına gelmez. Demek ki kartın çekirdek hızı ve diğer özellikleri oyunu 7700 MB hafıza kullanımı ayarlarında rahat bir şekilde oynatmak için yetersiz kalıyor. Yani herşey ekran kartının VRAM olayında bitmiyor.

Teşekkürler, bir de söylediğim gibi oyun yeterince ram kullanmıyor. Bu sorunu nasıl halledebileceğim hakkında bir fikriniz var mı?

RX 480 güçlü bi kart ama power in 12v de yeterli amper vermezse ekran kartından performans alamazsın ekran kartının kutusunda yazar bi kontrol et belki power in yeterli gelmiyor 80 plus sertifikasi varmi
Vatan bilgisayardan yaklaşık bir sene önce toplattığım bilgisayara bu ekran kartını sonradan taktırdım. Belgelerini kontrol etmedim fakat kutu ve belgeleri tekrar inceleyeceğim.

Arkadaş zaten 1080p de oyna demiş ve bazı ayarları sistemi fazla yorduğun için kısmanı söylemiş. Sen hemen saldırmışsın. Bir dur oku mesajı düzgün. Yardımcı olmaya çalışıyor.

Seni ilgilendirmez adamın nasıl oynadığı haddini bil, sadece öneride bulunmuş.
...Emredersiniz efendim....
Atar yapacaksan git başkasına yap, burda kimse senin atarını çekmek zorunda değil.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı