i5 4460 ve RX 570 GTA V darboğaz

Makaleler
2
Yer
Universitetet i Agder
GTA V'te darboğaz yaşıyorum. i5 4460 ve RX 570 ekran kartım var. Hep olmasa da arada takılmalar meydana geliyor kısa kısa. İşlemcim yorulduğu için mi? Ekran kartı kullanımım %95'in üzerinde hep ama arada %3 %20 gibi düşüşler yaşanıyor fakat gözlemlediğim zaman %99'dan %3'e düştüğü zaman FPS düşmüyor. İşlemciden kaynaklı olduğunu düşünüyorum. İşlemci kullanımını artırmalı mıyım çimen popülasyon vs. ve çözünürlükte 1920X1080'de oynamalı mıyım? 1366X768'de oynuyorum.

O işlemci o kartı besleyemez fakat bir kaç yolla darboğaz etkisini azaltmak için yapabileceklerin;
Çözünürlüğü yükseltmek.
GPU'a yük bindiren ayarları yükseltmek.
Çizim mesafesini ve popülasyonu azaltmak.

Ne kadar çözünürlük düşerse darboğaz artar. Olabildiğince yüksek çözünürlüklerde oynamaya çalışın böylece darboğazı en azami seviyeye indirebilirsiniz.

Hocam ben ikisi birbirleriyle uyumlu olur diye düşünmüştüm araştırmalarıma göre. Sağ olun onları deneyeyim. Oyunun içindeyken 3 GB kullanıyor ekran kartını GTA V yeterli mi?
Ne kadar çözünürlük düşerse darboğaz artar. Olabildiğince yüksek çözünürlüklerde oynamaya çalışın böylece darboğazı en azami seviyeye indirebilirsiniz.

Hocam 1920X1080 yaptığımda ekrana sığmıyor çözümü var mıdır?

Ekran kartı onu upscale edip monitöre göre ayarlaması gerekiyor. Bende de 1080P monitör var ama 2K veya 4K oynadığım oyunlar oluyor.

Virtual Super Resolution seçeneğini açarak 1920x1200 şeklinde kullanabilirsiniz oyunlarda. Masaüstü çözünürlüğünü değiştirmenize gerek yok, sadece oyun çözünürlüğünü değiştirmeniz yeterlidir.

Kafa karıştırmamak icin metini düzenledim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…