i5 4460 vs i3 4160 Tabanlı Sistem Seçimi

Harun YEMEZ

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Bu sistemlerden sizce hangisini tercih etmeliyim? Monitörüm, HDD var. Yorumlarınızı bekliyorum.

1.jpg
bl3lq0.png
Ekran Alıntısı.PNG

@Holymong

İlk sistemdeki kasa gereksiz pahalı. İlk sisteme Zalman Z3 Plus kasa eklenip gelen parayla gtx 970 veya SSD almanız daha mantıklı.

Upgrade etmeden yıllarca kullanmak istiyorsan i3 + GTX 970'li sistemi alman daha iyi olur. Eğer 1-2 yıl sonra Ekran Kartı güncelleyip kullanmaya devam edeceksen R9 285'li sistemi al. Tek modül 8 GB yerine 2 modül 4 GB alman daha iyi olur mümkünse 1600 MHz.

Son düzenleme:
İşlemci: İntel İ3 4160
Anakart: Asus H81M Plus
Ekran kartı: MSİ GTX 970
Kasa: Zalman Z3
Ram: 2*4 dual kit 8GB 1600MHZ (Corsair Gskill Kingston)
PSU: Zalman 500W güç kaynağı

Bu sistem seni oyunlarda 1080P çözünürlükte Ultra ve High ayarlarda uzun yıllar idare eder.

Şimdi doğruya doğru 1080p'de tüm ayarlar sona alınabilen Gtx 970 gibi bir karta o işlemci gitmez. Tamam asla darboğaz yapıcak diyemem ama kesinlikle fps farkı olur. Bu sistemde sadece oyun oynamıcaksın bilgisayarların amacı konsolların dışında sadece oyun oynatmaları değil render vs. diğer tüm işleri yapabilmeleridir. Sonuç olarak BF4 gibi multiplayer tabanlı ve işlemciye daha çok abanan yada yeni nesil strateji oyunlarını göze alırsak bütçeni artırıp İ5 4460 almaya bakmalısın bence. Ekran kartı seni uzun süre götürür yarı yolda bırakmaz ama işlemci şimdi olmasada bir süre sonra seni üzecektir.

Kesinlikle bütçeni artırmanı öneriyorum ama bu son daha fazla veremem diyorsan Gtx 970'li sistemi alman senin için daha iyi olur.

Arkadaşlar ben 1-2 yıl sonra ekran kartı geliştiremem. Belki 2-3 yıl sonra i5 e geçebilirim. Fiyat olarak işlemci daha düşük olduğu için daha sonra alınabilir diye düşünüyorum. Rami 4 gb alıp 1 sene sonrada 8 daha takarım 12 gb.

3123213.PNG

Toplam: 2354

İşlemci: İntel İ3 4160
Anakart: Asus H81M Plus
Ekran kartı: MSİ GTX 970
Kasa: Zalman Z3
Ram: 2*4 dual kit 8GB 1600MHZ (Corsair Gskill Kingston)
PSU: Zalman 500W güç kaynağı

Bu sistem seni oyunlarda 1080P çözünürlükte Ultra ve High ayarlarda uzun yıllar idare eder.
Fiyat olarak aşmıyor mu ? Sınırım 2000 Tl ben aşıyorum.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı