i5 4460 vs i5 6400 Sistem

T15

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar herkese iyi forumlar. Başlıkta da belirttiğim gibi sizden aşağıda paylaştığım iki sistem hakkında detaylıca yorum yapmanızı rica ediyorum. Bu kadar üzerine düşmemin sebebi ise hafta sonu bu iki sistemden birisini toplayacak olmam. Resimlerden de anlaşılacağı üzere 2300-2400 TL arası bütçem var. Ayrıca sizin önerebileceğiniz başka sistem çıkarsa onu da değerlendiririz. Bugün ve en çok yarın sistemi kesin olarak belirleyip siparişini vereceğim. Bu arada kasa için belirlediğim model haricinde başka model almak istemiyorum. Yardımcı olanlardan Allah razı olsun.

Normal.png

Skylake.png

Hocam özellikle sormak istediğim sorular;
1. ve 2. sistemlerin oyun performansları birbirlerine oranla nasıldır ve 1080p çözünürlükte GTA 5, Battlefield 4 v.b oyunlarda kaç FPS alabilirim
Seçtiğim güç kaynağı sisteme yeterli gelir mi ?
Seçtiğim kasa, anakart ve ekran kartı boyutlarıyla uyumlu mudur ? (Kasaya sığarlar mı)
Şimdiden teşekkürler.

İşlemci olarak bir fark yok. İki işlemci de aynı performansı sağlıyor. Yalnız ikinci seçenekteki anakart DDR4 teknolojisini kullanıyor ve RAM'ler birincisine nazaran 500MHz daha hızlı çalışacak. Bu da oyunlarda çok azda olsa bir fark yaratır. Ve USB 3.1 gibi yeni teknolojiler barındırıyor ikinci seçenekteki anakart.

Ayrıca tek ekran kartı için Güç kaynağın fazlasıyla yeter. Bahsettiğin oyunlar da kaç FPS alır bilemiyorum ama çok rahat açar oynarsın.

1.jpg

Seçtiğin kasaya 290mm'ye yani 29cm uzunluğuna kadar ekran kartı takabilirsin. GTX 960'ın uzunluğu ise 267mm yani 26,7 cm. Yani kasaya sığar, sorun olmaz.

4.jpg

2.jpg

::: Zalman, leading the world of Quiet Computing Solutions :::

3.jpg

TechPowerUp

Resimli açıklamaların için teşekkür ederim. Anakartın güncel olması ve yeni teknolojileri de beraberinde getirmesi benim için de önemli. Zaten en çok merak ettiğim husus da işlemciler ve RAM'ler arasındaki farkındalıktı. Yalnız 2. sistemdeki RAM'in 500 Mhz daha hızlı olduğunu belirtmişsiniz. RAM'ler arasında bulunan CL9 ve CL14 farkının olması performans konusunda MHz'den daha önemli midir ?

Resimli açıklamaların için teşekkür ederim. Anakartın güncel olması ve yeni teknolojileri de beraberinde getirmesi benim için de önemli. Zaten en çok merak ettiğim husus da işlemciler ve RAM'ler arasındaki farkındalıktı. Yalnız 2. sistemdeki RAM'in 500 Mhz daha hızlı olduğunu belirtmişsiniz. RAM'ler arasında bulunan CL9 ve CL14 farkının olması performans konusunda MHz'den daha önemli midir ?

CL9 ve CL14 olması çok önemli değil. CL9 9 mili saniye gecikme olmasını anlatıyor, CL14 ise 14ms. İnsanın gözünü kırpması ise 40ms sürüyor. Yani o değerler çok düşük değerler, performansa etkisi olmaz CL14 olmasının. Yüksek frekanslı olması daha önemli.

Hocam eğer her şey tamamsa 2.sistemdeki parçaların siparişini veriyorum. Yalnız son iki sorum olacak. Benim monitörüm eski yani VGA çıkışlı olduğundan ekran kartını direk bağlayamıyorum. Bunun için dönüştürücüye ihtiyacım var. Ama nasıl bir dönüştürücü alacağımı bilmiyorum. Ayrıca sistemi kendim dizeceğimden termal macun olarak ne önerirsiniz ? Şimdiden teşekkürler. (Malum bütçeyi biraz zorlamış bulunmaktayım. Kaliteli ve uygun fiyatlı bir şey olursa sevinirim.)

Eğer monitöründe VGA varsa bence dönüştürücüyle uğraşma çünkü ekranda dalgalanma sorunu yaşayabilirsin. Eğer monitörünün çözünürlüğü 1600x900'den düşükse bana kalırsa VGA çıkışlı bir GTX 750Ti al. Onunla bile çok iyi sonuçlar elde edersin. Daha sonra monitörünü değiştirdiğinde yeni bir ekran kartı alırsın.

Stok fan üzerine sürülü bir termal macun var. Onu kullanacaksın termal macun olarak, macun almaya gerek yok.

MSI GTX750Ti TF 2GD5/OC 2GB 128Bit DDR5
Asus VGA GTX750Ti OC 2 GB 128Bit GDDR5 16X

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı