i5-4570 - GTX 1050 Ti sistemde performans düşüklüğü

İşletim sistemi
Windows 10

mehmetkzn

Femtopat
Katılım
10 Haziran 2022
Mesajlar
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
Kingston HyperX Fury Red 8GB 1600MHz DDR3 Ram
SSD veya HDD modeli
KINGSTON SA400S37480G 480 GB
Ekran kartı
gtx 1050 ti
Anakart
Asus H81M-P-SI
İşlemci
İntel(R) Core(TM) İ5-4570 XPU 3.20GHz (4XPUs)
Önçelikle merhaba.
Sistemimde performans düşüklüğü gözler görülebiliecek bir şekilde var Valorant gibi oyunlarda olsun FPS sabitlemediğimde render atmama gibi sorunların olması ve FPS 60 sabitlesemde bu sisteme göre düşük geliyor, veya GTA 5 gibi oyunlarda FPS düşük olması görülmekte.
Belki RAM'ler düşük geliyordur deyip RAM'lerimi yükselttim 16 GB yaptım ama fakat hiçbir şekilde performans alamamaktayım sizçe sorun nedir çünkü benden düşük ekran kartı kullanan kişiler bilene FPS olarak daha yüksek aldığını gördüm yapmam gereken veya değiştirmem gereken bir şey var mıdır?
 
Yok hocam ramle alakası yok direk sistemin bu oyunlarda artık stabil performans veremeyecek kadar zayıf. Format atıp en azından sistemini yoran bir şeyler varsa bunları azaltabilirsin ama bir zaman sonra bunları yine yaşarsın.
 
Fark etmez ya 1050 Ti kaldıracak bir işlemci alsa bile yine bir yere kadar taşıyacak bu sistem değiştir beni diye bağırıyor.

Aklımda da var bühçeme uygun arıyorum şu anda.

Sistemin sıcaklığını kontrol edin. FurMark ile ekran kartını test edin sıcaklıklara bakın. Memtest64 veya Memtest86 ile RAM'leri test edin.

Deneyeceğim.

Yok hocam RAM'le alakası yok direk sistemin bu oyunlarda artık stabil performans veremeyecek kadar zayıf. Format atıp en azından sistemini yoran bir şeyler varsa bunları azaltabilirsin ama bir zaman sonra bunları yine yaşarsın.

O zaman çok sıkıntı sistemi yenilemem gerekiyor o zaman direk

İşlemci darboğazı.

Netleşti sistemi yenilemem gerekiyor galiba
 
Aklımda da var bühçeme uygun arıyorum şu anda.

Deneyeceğim.

O zaman çok sıkıntı sistemi yenilemem gerekiyor o zaman direk.

Netleşti sistemi yenilemem gerekiyor galiba.

Ben Xeon'dan direk Ryzen geçtim çok aşırı fark etti oyun için alacaksan i3 12100F almanı tavsiye ederim çok çekirdeğe ihtiyacın varsa R5 5600/3600/5500 bakabilirsin.
 

Geri
Yukarı