i5-4570 GTX 970 sistem kaça satılır?

Ya arkadaşım 2500 diyorlar hâla ya :)
Çoğu geliyor konuya bakıyor "O GTX 970 mi? Bu eski bunu kimse almaz. Çöp bu, maksimum 2500. Hatta 2000'e sat."
Beleşe vereydi bir de üstüne çay kahve ikram etseydi.
Bak anlaşılmayan konu şu : "X fiyata x ekran kartı sistem sıfır şu fiyata."
Böyle değil işte. Açarsın ikinci el ilan sitelerini, bakarsın fiyatına. Ortalama bir fiyat belirlersin bilgisayarının durumuna göre. Gidip de bu eski bu 2500 TL diyemezsin. İkinci el piyasası neyse sen de kendi bilgisayarının durumuna göre o piyasa fiyatlarının az altında veya üstünde, bir fiyata koyarsın.
GTX 970'in daha güçlü olduğunu mu iddia ediyorsunuz?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

RX 570 ile benzer performansa sahip bir kart 970. Bazen 970 önde, bazen RX 570.

Ben de öyle düşünüyorum. İki kart özellik bakımından birbirine eşit. Nvidia tabanlı oyunlarda 970, AMD tabanlı oyunlarda 570 daha iyi.

GTX 970'in daha güçlü olduğunu mu iddia ediyorsunuz?
Daha güçlü demiyorum ama eskiden 330 Dolar satılan bir kart şuanda 150 Dolar civarı etmesi gerek tahminimce, 2016'ya kadar en iyi kartlardan biriydi. Bence sistem az 1 yıl ultra götürür. Eskiden RX 570'ler 1700 TL'ye satıldığında kart daha mı değerliydi?

Ya arkadaşım 2500 diyorlar hâla ya :)
Çoğu geliyor konuya bakıyor "O GTX 970 mi? Bu eski bunu kimse almaz. Çöp bu, maksimum 2500. Hatta 2000'e sat."
Beleşe vereydi bir de üstüne çay kahve ikram etseydi.
Bak anlaşılmayan konu şu : "X fiyata x ekran kartı sistem sıfır şu fiyata."
Böyle değil işte. Açarsın ikinci el ilan sitelerini, bakarsın fiyatına. Ortalama bir fiyat belirlersin bilgisayarının durumuna göre. Gidip de bu eski bu 2500 TL diyemezsin. İkinci el piyasası neyse sen de kendi bilgisayarının durumuna göre o piyasa fiyatlarının az altında veya üstünde, bir fiyata koyarsın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sevgili dostum, GTX970 pazarlaması yapmıyoruz burada. Kasayı satacak konu sahibi arkadaş.

DDR3 ölüde olsa fiyatı ucuz olduğundan daha alınabilir oluyor, 1 yıl sonra DDR5'ler çıkınca DDR4 de ucuza satılabilir, İ5 4570 İ5 7400 ile aynı performans veriyor. Ona göre düşünelim bence.

Satılıp satılmaması ayrı, değerinde satılıp satılmaması ayrı. Piyasada elbette 3.000'e de var lakin bunların alıcıları genelde temel donanım bilgisi fazla olmayan kişilerden oluşuyor. Adam çocuğuna oyun oynaması için bilgisayar almak istediğinde buraya konu açmıyor bir tanıdığı aracılığıyla siteden bir tane beğenip gidip alıyor. Halbuki 2 saatlik araştırma ile çok daha iyisini satın alabilir.

Piyasanın böyle olması bu anlattığım duruma bağlı. Bakkallar, dolandırıcılar, zamanı olan rahat kişiler, ölücüler derken allak bullak oluyor bilgisayar piyasası. En basitinden hala Aliexpresste 280TL ye satılan kart sitelerde 500-600TL den satılıyor. 350TL lik G-Skil Aegis 8GB RAM 500TL her yerde.

@FantastikTürk Önce attığın resmi iyi bir incele. Orada 3.000TL den fazla değerde satılan sistemler DDR4 sistem olmayanlar da zaten i7-3770K falan onların ikinci el piyasası zaten fazla. Ne de çok seviyorsunuz kullandığınız eski kartları övmeyi. Bırakın bu fanboylukları bir şey kazandırmıyor.

Tüm donanımları hesaba katarak sistemin değeri 2500TL diye söyledim. Lakin daha da fazlaya satamaz mısın? Satarsın. Konu kaça satılır? Ben de 2500TL dedim. Kaç TL ye kadar satabilirim deseydin o zaman farklı cevaplar gelirdi. SSD nin ve PSU nun kutusu filan duruyorsa garantisi de devam ediyorsa 100-200TL daha fazla satabilirsin. @GoldenSilver

@Rahasa Daha önce kullandığım kartları övmeyi felan mı? Allah Allah ben daha önce GTX 970 kullandım herhal ondan övüyormuşum. Benim neden haberim yok acaba? Ben bundan önce HD4650 kullanıyordum.
Yalnız sizin i7 3770K dediğiniz işlemci 3. nesil Iyv Bridge, haberiniz olsun. 2500 TL net ölü fiyattır. Şurda kafamı duvara vurasım geliyor anlatamıyorum.
Piyasanın böyle olması falan demişssiniz. Ben piyasaya bakar ona göre fiyat koyarım. Neden piyasanın altında satayım ki piyasa değerinde satabilecekken?
Bana kalırsa "EĞER ACELESİ YOKSA" 3500-4000 civarı bir fiyata koyar. Bekler, ister satılır ister satılmaz. Satılmazsa yavaş yavaş düşürür. Ha 4000'e satılmaz bana kalırsa çok uçuk kalıyor. Ama "PAZARLIKLA" beraber 3250 civarı bir fiyata satabilir.
Ama 2500 ölü fiyattır. Ha illa 2500 diyorsanız, amacınız 2500'e satmaksa ben gene 3000'e koyarım. Pazarlık felan derken ölü fiyat olacak yoksa.
Ben 1050 TI'li sistemime bile 2500 demem yani. Yüksek koyarım neye tutturursam.

Yok 5.000TL koysun acelesi yoksa. Bekler, ister satılır ister satılmaz :lanet:

Bir önceki paragrafımın ilk cümlesi, konu dışına çıktığımız tartışmanın özeti. Ben sadece değerini yazdım siteye hangi rakamı koyacağı onun kararıdır. Piyasadaki fiyatına göre veya değerine göre koyar.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı