i5 4570 - HD 4600 sistemde Monterey kurulumu sonrası yapılandırmalar nasıl sağlanabilir?

hacker_127

Kilopat
Merhaba, Intel i5 4570 - HD 4600'lü masaüstü bilgisayarıma Monterey kurdum, ekran kartı, ses, Ethernet, SMBus vs. tanıttım.

EFI klasöründe fazladan bulunan kextler Config kontrol, DSDT.AML dosya oluşturmama gerek var mı? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Generic EFI ise sisteminiz ile alakasi olmayan kext ve SSDT’lere takilmayin. Zaten donaniminizi tanittiginizi belirtmissiniz.
Peki şu anlık bir problem yoksa DSDT.aml sökmek veya acpi düşürmek vs birçok terim arasından yapmam gerekenler var mı?

Sistemi daha kararlı ve performanslı hale getirmek için neler yapılabilir?

@hacker_127 Kararli hale getirmek derken kararsizligi belirtin ona gore yol izlenir. Performans derken o sistemden performans beklemeyin.
Buna katılmıyorum, yeterince performanslı çalışıyor, 10 yıllık bir işlemciden tabiki comet lake performansı beklemiyorum, niyetim pürüzsüz diyebileceğimiz kadar olmasa da max verimi almak, ilginiz için teşekkür ediyorum ,şuanlık böyle kullanayım.

Kardesim iGPU Haswell sistem ile alabilecegin verimi surf’te alirsin, baska hicbir isine yaramaz. Ister katil ister katilma.
İlginiz için teşekkür ederim, benim günlük kullanımım şöyle, günlük 1 saat çocuklar çizgi film izler, ben 20 dk haber bakarım, 2 saat belge açar çeviri yaparım, online mp3 ses dosyaları kesip biçer düzenlerim, YouTube'dan video müzik dinlerim, haftada bir video dosyaları sıkıştırır çok yer kaplayan resimleri küçültür, sosyal medya uygulamalarında gezinirim.

Franz isimli uygulama tüm sosyal medya uygulamalarını Bir arada görüntüleme imkanı sağlıyor.

Bu kullanım için bir ekran kartı almaya veya sistemi güncellemeye gerek kalmaz sanırım, sistem işimi görecek kadar tepkisel çalışıyor.

Siz tam olarak ne önerirsiniz? Benim bu kullanımım için değerlendirme yapacak olursak iGPU ile Rx550 gibi bir ekran kartı arasında dağlar kadar fark olur mu?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı