i5 4570 ve 1050 Ti oyunlarda takılma sorunu

helsing35

Decapat
  • Nvidia GTX 1050 Ti
  • i5 4570
  • 8 GB RAM
Sanırım darboğaz yaşıyorum ama her oyunda olmuyor. PUBG ve Rust'ta denedim şu ana kadar FPS'im yüksek ama faremi çevirip etrafa bakarken takılıyor tekliyor. CS:GO, LOL, DOTA gibi oyunlarda böyle bi sıkıntım yok. CS:GO'da da GPU 40-50 CPU 60-70 oranında seyrediyor ama bi takılma yaşamıyorum. Geçen gün bilgisayarı yeni açtım GTA 5'e girdim kasma yok gayet güzel oynuyorum bugün GTA 5'den önce başka bi oyuna girdim en fazla 1 saat onu oynadıktan sonra GTA 5'e geçtim ve bahsettiğim gibi takılmalar teklemeler oluyor forumlardan baktığım kadarıyla da bu ekran kartının bu işlemciyle darboğaz yapmayacağını söylüyorlar. Sorunum başka bir şey olabilir mi?

NOT:Bilgisayarım hazır kasa Asus M51AD. 3 sene önce aldım aldığım günden beri bir kere bile format atmadım sıkıntısız çalışıyordu gayet memnundum ta bu ekran kartını alana kadar oyun dışında bilgisayarda bir şey yaparken bir kasma hissetmeye başladım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hala aynı sıkıntıyı çekiyorum işlemcimin,ramimin veya hard diskimin bozuk olduğundan şüpheliyim herhangi bi oyuna girdiğimde disk kullanımı %100 oluyor hatta bişey açık olmasa bile normalden yüksek disk kullanımı lütfen bana yardım edin sorunum işlemcidir belki diye işlemcimi değiştiricem ve eğer sorun ondan yana değilse boşuna para harcamak istemiyorum internette bi kaç yerde hard disktende darboğaz yapabiliceğini okudum
bu ekran kartını alıp ilk defa kasayı açıp içine taktığımdan beri eskiden oynadığım oyunlarda bile bi performans düşüşü hissediyorum disk oranım yüksek ufak mouse takılmaları oluyor.İnternetten benim ekran kartım ve işlemcimle far cry 5 i ultra ayarlarda 40-50 fps le oynayan birini gördüm ve bu beni sinirlendiriyor çünkü bendede aynı şeyler var ve ben aynı performansı alamıyorum

Hizmetler kısmında Windows search var o seçeneği durdurup devre dışı bırakın. Hizmetler kısmında Hızlı Getirme var aynı şekilde onuda durdurup devre dışı bırakın ve pc'yi yeniden başlatın. Düzelmesi lazım.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı