İ5 4590 %100 CPU kullanımı

Hasan544

Decapat
işlemler arası geçişte, görev yöneticisini açtığımda vs. CPU birden fırlıyor bugün ise bilgisayarı bile zorla açtım Avast'la bilgisayarı taradım fakat bir sorun çıkmadı görev yöneticisini açtığımda sistem kesintileri adında bir şey %99 CPU mu kullanmış oluyor ve sonra bir anda gidiyor nasıl çözebilirim yardım edebilir misiniz ?

i5 4590 3.3GHz (4 CPUs) -GTX970-8 GB RAM-120 GB SSD

Çözüm
Burada anormal bir durum söz konusu, bence sisteminizi en güncel win10 64 bit bir sistemle formatlayın ve e-ticaret sitelerinde uygun fiyata satılan win10 lisansından alarak sistemde orjinal lisans kullanın.
Burada anormal bir durum söz konusu, bence sisteminizi en güncel win10 64 bit bir sistemle formatlayın ve e-ticaret sitelerinde uygun fiyata satılan win10 lisansından alarak sistemde orjinal lisans kullanın.

Çözüm
Yıllardır oyun oynuyorum fakat çok bir bilgim yok fareyi kıpırdatıyorum birden CPU fırlıyor, yardımın için teşekkür ederim bu arada, en yakın zamanda format atacağım. Sizce donanımsal bir sorun mu peki?
Bi ara biraz yavaşlamıştı bilgisayar idare ediyordu fakat bugün çok fazla olmaya başladı. Artık yeni sekme bile açamıyorum neredeyse, çok yavaşladı, anormallik var dediğiniz gibi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Rica ederim. Donanımsal bir problem olabilir mi sanmıyorum ama güzel bir sistemin var, şuan duo, quad gibi eski işlemciler bile sıkıntısız donmadan çalışa biliyorken sizin sisteminizin yavaşlaması çok anormal bir durum zira hala güncel sayıla bilecek bir sistem. Büyük olasılıkla windows'tan kaynaklıdır donanımsal olması düşük ihtimal.
En kısa sürede Windows 10 64 bit format atmanı ve orjinal lisans kurup driver booster ile güncel sürücüleri yüklemen'i şiddetle öneriyorum.
Dipnot: Ekran kartının sürücüsünü nvidia'nın kendi sitesinden indirmeni öneririm zira driver yükleme programları güncel sürücüyü yüklemeye biliyor.

• Termal macunları en son ne zaman yeniledin? Isınma yaptığından dolayı kasma ve donma yapar genel olarak.
  • Sisteminde Korsan yazılım mevcut mu? Eğer mevcut ise yardım etmeye bile gerek yok çünkü korsan yazılımdan arka planda çalışarak bilgilerini almanın yanı sıra işlemciye yük bindirir.
  • Avast yazılımına güvenmek, soyguncuya silah vermek gibidir. Malwarebytes indirin ve tarayın, ilk 15 gün aktif koruma ücretsizdir, sonrasında ise taramalar ücretsiz fakat anlık koruması yoktur. Fakat yinede işinizi görür.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı