i5 4590 GTX 970 Sistem Yükseltme

HolyHorse

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar sistem özelliklerim aşağıda yer aldığı gibidir. Günümüz şartları ile zamanını doldurmaya yaklaşmış bir sistem olduğu için parça parça güncellemek niyetindeyim. Yardımlarınızı bekliyorum.

Motherboard "MSI H97 PC Mate DDR3 1600MHz S+V+GL+16X 1150P"
CPU " Intel Core i5 4590 3.3GHz 6MB 1150P HD 4600 VGA"
GPU " MSI GTX 970 Gaming 4 GB 256Bit GDDR5"
PSU "Xigmatek Shogun G 80 Plus Gold 750W" -
RAM "Kingston HyperX XMP 8 GB 1600 MHz DDR3 Savage RAM"

Tower, Monitör, SSD ve HDD tavsiyelerinizi de bekliyorum.

Şimdiden teşekkürler ve iyi forumlar dilerim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütçeniz nedir acaba?

Kafamda net bir bütçe mevcut değil. Aylık 1500 tl civarı kenara koymayı planlıyorum. Tek seferde değilde, toplaya toplaya ilerlemeyi düşünüyorum. Sanırım ilk değişmesi gerekenler işlemci ve anakart sonrasında ise ram ve ssd takviyeleri geliyor. son olarakta GPU değişikliği düşünüyorum. Sanırım PSU yeterli, yanılıyorsam lütfen belirtin.

RX 570 üzeri darboğaz yapmaya başlar. Bir tık üste çekip, RX 580 düşünebilirsin. Ama darboğaz olma ihtimali var, CPU tabanlı oyunlarda, problem yaratabilir. RX 570 günümüz için yeterli bir kart. Çoğu oyunu yüksek grafik ayarlarında oynatır. 4590 ile RX 570 güzel ikili olacağı için, bu öneride bulundum.

Hocam aynı sistemi toplamayı düşünüyorum. Sistemden memnun değil misiniz? Günümüz oyunlarında performans nasıl biraz bilgi verebilir misiniz?

son zamanlarda RDR2 ve Bannerlord ile birlikte daha çok işlemci açısından sıkıntı çekiyorum. Ancak bu sistem ile birlikte AC:Origins ve AC:Odyssey çalıştırdım. 2018'e, belkide 2019'a kadar çıkan oyunlar iyi verim alabilirsiniz fakat pek geleceği olan bir sistem değil. Sistem toplarken ve güncellerken kafamda hep önümüzdeki 5 yıl olur.
RX 570 üzeri darboğaz yapmaya başlar. Bir tık üste çekip, RX 580 düşünebilirsin. Ama darboğaz olma ihtimali var, CPU tabanlı oyunlarda, problem yaratabilir. RX 570 günümüz için yeterli bir kart. Çoğu oyunu yüksek grafik ayarlarında oynatır. 4590 ile RX 570 güzel ikili olacağı için, bu öneride bulundum.

Zaten amacım sistemin hepsini elden geçirmek buna CPU ve Motherboard güncellemesi dahil. Bu yönde tavsiye verebilirseniz memnun olurum.

Hepsini elden geçirmek istiyorsan, elindeki sistemi komple sat. Artık 1150 soketli işlemciler iş yapmıyor. Sadece 4790 ve 4790K güçlü bir işlemci olarak biliniyor. Eğer sistemi yenileme gibi bir fikrin var ise, sistemi sat. Üstüne ne kadar ekleyebilirsen söyle, ona göre komple Ryzen tabanlı bir sistem dizelim.

İş için bilgisayarım gerekiyor, satıp yenisi alma gibi bir durum söz konusu değil malesef. Bu sebepten üstteki yorumda da bahsettiğim gibi ayda 1500tl civarında bir bütçe ile (GPU ve CPU için 2 aylık bekleme süreleri meydana gelebilir) parça parça geliştirebileceğim.
Ayrıca Amd'ye pek sıcak bakmıyorum bu konu hakkında da kısaca fikrinizi alabilir miyim?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı