i5 4590 için Anakart önerisi

Makaleler
42
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
MSI B450 TOMAHAWK MAX, RX 6600 PULSE, R5 3600, 860 EVO 500 GB & 970 EVO 500 GB, KIOXIA EXCERIA G2 1 TB, G.Skill Ripjaws V 8X4 32GB 3600MHZ, MSI Mag Forge 100R, High Power Element Smart 750W, Samsung CJG54 27'' QHD 144Hz
Elimde i5 4590 bir sistem var. Anakartındaki arızadan dolayı reset atıyor. Sanırım pinlerde sorun var. Bu yüzden bu sistemin anakartını değiştireceğim. Şu an kasada ECS H81h3-M4 adlı anakart takılı. Yeni sisteme geçip, bu sistemi kardeşime vereceğim. O yüzden çok pahalı bir şey olmasını istemiyorum. Ancak alacağım anakartın H81h3-M4'den de kötü olmasını istemiyorum. Aklımda bir bütçe yok ve en az masrafla bu bilgisayarı toparlamak istiyorum. 2. el veya sıfır fark etmez. Önerilerinizi bekliyorum.

Hocam gayet güzel anakart ama bu sistem için o kadar masrafa değeceğini düşünmüyorum. Bu işlemci için, elimdeki anakarttan kötü olmayacak şekilde bir anakart almam için kaç TL vermem gerekir? Ek olarak mATX olması lazım. Kasa o boyutta çünkü. Söylemeyi unutmuşum.
H81-P33 veya Plus öneririm.

Hocam söylemeyi unutmuşum. mATX olması lazım.

Sahibinden üzerinden küçük bir araştırma yaptım ve H81 anakartlar bile 270-300 TL seviyesinde seyrediyor. 300 TL'ye H serisi yerine B almak daha mantıklı olut bence.
Anladım hocam. Aslında anakart pek almak istemiyordum ama, anakart pinleri yamulduğu için sistem reset atıyor. Almadan önce pinleri düzeltmeye çalışacağım. Kopuk pin var mı bilmiyorum. Varsa da soket değişimine değer mi sizce?

Tamir işlerinden çok anlamam dostum kusura bakma...
Tamam hocam. Yine de yardımlarınız için teşekkür ederim. Bu arada 200 TL'ye falan bu anakarttan kötü olmayacak şekilde 2. el bir anakart bulamaz mıyım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…