i5 4590 işlemciye RTX 3050 alınır mı?

Biyonla

Centipat
Daha fazla  
Merhaba herkese, küçük bir sorum olacak i5 4590 işlemcim var ve RTX 3050 almayı planlıyorum sizce i5 4590 tam olmasa da besler mi RTX 3050'yi? Şimdiden teşekkürler.

Merhaba herkese, küçük bir sorum olacak i5 4590 işlemcim var ve RTX 3050 almayı planlıyorum sizce i5 4590 tam olmasa da besler mi RTX 3050'yi? Şimdiden teşekkürler.

İşlemci o ekran kartına göre çok düşük büyük darboğaz yapabilir.

Biliyorum da bilgisayar hocama sordum bence RTX al dedi artık çoğu oyunları ekran kartı ilgileniriyor dedi.

Maalesef işlemci'de önemli tabii yeni çıkan oyunlarda ekran kartı daha çok işe yarıyor ama işlemci ekran kartına yetmez ise istediğiniz performansı alamayabilirsiniz yani RTX 3090 da alsanız ekran kartının performansını alamayabilirsiniz.

Biliyorum da bilgisayar hocama sordum bence RTX al dedi artık çoğu oyunları ekran kartı ilgileniriyor dedi.
9100F gibi nispeten iyi tek çekirdek performansı 4 çekirdekli bir işlemci olsa belki ama 4. nesil i5 pek kurtarmaz çünkü oyunlar sadece ekran kartına değil işlemcilere de çok yük bindirmeye başladı, belki kurtarır veya kurtarmaz.

Zamanında i5 4460 a GTX 1060 taktığımda darboğaz hayattan soğutmuştu. Öncesin de GTX 960 la oynadığım oyunları 1060 a geçince oynayamamaya başlamıştım darboğazda, RTX 3050 ise neredeyse GTX 1080 le aynı güçte hiç verimli çalışabileceğini sanmıyorum.

Zamanında i5 4460 a GTX 1060 taktığımda darboğaz hayattan soğutmuştu. Öncesin de GTX 960 la oynadığım oyunları 1060 a geçince oynayamamaya başlamıştım darboğazda, RTX 3050 ise neredeyse GTX 1080 le aynı güçte hiç verimli çalışabileceğini sanmıyorum.
Ne önerirsin ?

O işlemciye maksimum önereceğim ikinci el 1050ti falan alıp idare etmendir yada komple yeni bir sistem diz. Aksi taktirde bazı oyunlarda dediğim gibi sıkıntılar yaşarsın ölü yatırıma dönmesin boşuna kart.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı