i5-4590 ve 750 Ti kasma hissi

Oğuzhan Yağmur

Hectopat
Öncelikle iyi günler. Yani bu problemi hala çözemedim gerçekten çok sinir oldum burada bana yardımcı olabilecek biri olduğunu düşünüyorum. CS:GO'da yani FPS'im genelde iyi mesela 180-320 aralarında geziyor ama bazı yerlerde 130'lara 120'lere düşüyor o zaman da çok kasıyormuş hissiyatı veriyor. Monitörüm 75 Hz FPS'im 75'in altına düşmediği sürece neden böyle olsun ki? Arkadaşımda da 75Hz monitör var onda FPS düştüğü zaman böyle kötü olmuyor. Gerçekten bir çözüm bulamadım yardımcı olabilecek biri var mı? :/ yani bu ekran kartı ve işlemcide bu kadar FPS düşmesi nasıl giriyor onu da anlamıyorum. Bundan önceki ekran kartı GTX 745 gibi rezalet bir karttı onda bu sorun oluyordu. Yükselttim modeli hala aynı FPS düşmesi. Ekim kasım aylarında format attırmıştım ondan sonra bu kadar sorun oldu ondan önce de böyle bir şey olmuyordu o da var.

İşlemci: i5-4590 3.30 GHz.
RAM: 8 GB DDR3 1600 MHz.
Ekran kartı: ASUS GTX 750 Ti OC.
HDD: 500 GB.
PSU: Frisby 350W.
Monitör: LG 22MK400H 75 Hz 1 ms.

Son düzenleyen: Moderatör:
Mesela en düşük 130 mu görüyor, 120 ye sabitleyin hepsi kesilecektir. Boşuna zorlamaya gerek yok, arada farklı seneryolardan dolayı fpsiniz düşebilir. En düştüğü değer hertzinizin üstündeyse ona sabitleyin rahatlayacaktır bilgisayar.

Çok teşekkür ederim deneyip tekrar yazacağım.
Güç kaynağınız yetersiz gibi görünüyor.
Evet psu idarelik olarak ikinci el almıştım 30 tl'ye :D Ekranda bazen dalgalanmalar da oluyor onla alakalı mıdır o da? Mesela video izlerken tam ekran yaptığımda falan yukarıdan aşağı doğru dalgalanmalar. Ekran kartı değiştirdim monitör değiştirdim hala aynı o yüzden soruyorum. Ve bu işimi görür mü?

Mesela en düşük 130 mu görüyor, 120 ye sabitleyin hepsi kesilecektir. Boşuna zorlamaya gerek yok, arada farklı seneryolardan dolayı fpsiniz düşebilir. En düştüğü değer hertzinizin üstündeyse ona sabitleyin rahatlayacaktır bilgisayar.
Oyun anında ısı değerlerini MSI Afterburner OSD göstergesi ile bizle paylaşın, sorun yüksek ısı, PSU veya HDD kaynaklıda olabilir. Bu arada sistemi bombaya teslim etmenizi önermem, kaliteli bir PSU ile değişmenizi şiddetle öneririm.
Genelde böyle oluyor hem ölüm maçında hem rekabetçide. Görüntü ayarlarımda bu şekilde.

Dosya Ekleri

• DASDA.png
    DASDA.png
    111,4 KB · Görüntüleme: 32
  • OJDNSD.png
    OJDNSD.png
    435,3 KB · Görüntüleme: 41
Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim deneyip tekrar yazacağım.

Evet psu idarelik olarak ikinci el almıştım 30 tl'ye :D Ekranda bazen dalgalanmalar da oluyor onla alakalı mıdır o da? Mesela video izlerken tam ekran yaptığımda falan yukarıdan aşağı doğru dalgalanmalar. Ekran kartı değiştirdim monitör değiştirdim hala aynı o yüzden soruyorum. Ve bu işimi görür mü?

Genelde böyle oluyor hem ölüm maçında hem rekabetçide. Görüntü ayarlarımda bu şekilde.
5TL daha koyup 500W olanını alabilirsin. Giriş seviyesindeki kaliteli bir PSU modelidir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı