Çözüldü i5 4590 ve GT 1030 sistemde mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

Murat Döner

Megapat
Yer
Amasya
Daha fazla  
Meslek
Bilişim Teknolojileri
SSD veya HDD modeli
Kingston A400 240GB
Ekran kartı
MSI NVIDIA GT 1030
Anakart
Casper
İşlemci
Intel Core i5-4590
Aşağıya minidump dosyasını ekledim, bilgisayarıma temiz bir format attım ve tüm sürücüler güncel gözüküyor. Neden bu hatayı aldığım konusunda bilgi verebilecek var mı? Bir de sürekli olmasa da bazen bilgisayarı açmaya çalıştığımda fanlar dönmeye başladıktan 3 saniye sonra bilgisayar kapanıp tekrar açılıyor ve sonsuz bir döngüde devam ediyor. Gücü kesip 5 dakika bekledikten sonra normal bir şekilde açılıyor. Sorun ne olabilir?
Minidump Dosyası

Çözüm
Tahmin etmiştim bunu. Tekrar kurmanıza gerek yok.

Webtekno'nun şu sayfası yardımcı olabilir. Bu hatayı ilk defa gördüm.
Tamam sorunu çözdüm, BIOS güncellendiği için tüm ayarlar sıfırlanmış. Boot türünü Legacy'den UEFI'ye alınca sistemim sorunsuz açıldı. Ancak ekran kartı sürücüsü hata vermiş demiştiniz o neden olabilir ekran kartım mı sıkıntılı yoksa sürücü ile alakalı mıdır?
Aşağıya minidump dosyasını ekledim, bilgisayarıma temiz bir format attım ve tüm sürücüler güncel gözüküyor. Neden bu hatayı aldığım konusunda bilgi verebilecek var mı? Bir de sürekli olmasa da bazen bilgisayarı açmaya çalıştığımda fanlar dönmeye başladıktan 3 saniye sonra bilgisayar kapanıp tekrar açılıyor ve sonsuz bir döngüde devam ediyor. Gücü kesip 5 dakika bekledikten sonra normal bir şekilde açılıyor. Sorun ne olabilir?
Minidump Dosyası
Dosyada yazmıyor. Laptopunuz Casper ama hangi model?

Sorun BIOS'tan kaynaklanıyor galiba.

CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp şu komutları girin:
sfc /scannow
DISM.exe /Online /Cleanup-image /ScanHealth
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
Bu kodları yazzdıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatın.

BIOS sürümünüz güncel değil. Anakartınız eski olmasına rağmen buldum sitesini. Aşağıdaki linkten 2015'te çıkan versiyonunu kurun. Sizin şuanda sahip olduğunuz 2014 yılına ait.

Sitede belirtilen anakart doğru değil mi? Eminim ama doğrularsanız iyi olur.

Sorun BIOS'tan kaynaklanıyor galiba.

CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp şu komutları girin:
sfc /scannow
DISM.exe /Online /Cleanup-image /ScanHealth
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
Bu kodları yazzdıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatın.

BIOS sürümünüz güncel değil. Anakartınız eski olmasına rağmen buldum sitesini. Aşağıdaki linkten 2015'te çıkan versiyonunu kurun. Sizin şuanda sahip olduğunuz 2014 yılına ait.

Sitede belirtilen anakart doğru değil mi? Eminim ama doğrularsanız iyi olur.
Evet doğru, söylediklerinizi uyguluyorum umarım çözülür. Sonuç alırsam tekrar belirteceğim.

Evet doğru, söylediklerinizi uyguluyorum umarım çözülür. Sonuç alırsam tekrar belirteceğim.
Tüm sürücülerim güncel demişsiniz ancak Nvidia sürücüleri ile ilgili dosyalarda hata vermiş olarak gözüküyor burada. DDU ile ekran kartı sürücülerinizi kaldırıp altta linkini verdiğim WHQL sertifikalı sürücüyü indirip kurun.

Tüm sürücülerim güncel demişsiniz ancak Nvidia sürücüleri ile ilgili dosyalarda hata vermiş olarak gözüküyor burada. DDU ile ekran kartı sürücülerinizi kaldırıp altta linkini verdiğim WHQL sertifikalı sürücüyü indirip kurun.
Linkini attığınız sürücüyü kurmuştum zaten. DDU ile silip tekrar kurardım ama şu an sisteme erişemiyorum. Bios sıkıntısız güncellendi açılışta Casper logosu yerine EcsGroup logosu geliyor fakat sistemimin yüklü olduğu SSD üzerinden boot ettiğimde "Reboot and Select proper Boot device or Insert Boot Media in selected Boot device and press a key" hatası alıyorum.

Linkini attığınız sürücüyü kurmuştum zaten.
Bios sıkıntısız güncellendi açılışta Casper logosu yerine EcsGroup logosu geliyor fakat sistemimin yüklü olduğu SSD üzerinden boot ettiğimde "Reboot and Select proper Boot device or Insert Boot Media in selected Boot device and press a key" hatası alıyorum.

Tamam sorunu çözdüm, BIOS güncellendiği için tüm ayarlar sıfırlanmış. Boot türünü Legacy'den UEFI'ye alınca sistemim sorunsuz açıldı. Ancak ekran kartı sürücüsü hata vermiş demiştiniz o neden olabilir ekran kartım mı sıkıntılı yoksa sürücü ile alakalı mıdır?

Çözüm
Sanırım uygulamalar olabilir. Bunları yazmamışım pardon. Nvidia ile ilgili uygulamaları bilgisayarınızdan kaldırın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı