i5 460 Sistemin performansı nasıl artırılır?

Emir_0616

Decapat
Daha fazla  
Şimdi benim bir eski laptopum var. Model Acer Aspire 5742g.
Ekran kartı: NVIDIA 420M 2 GB.
RAM: 8 GB.
İşlemci: Intel Core i5 460 m 2.53
Depolama: 240GB SSD.
İşletim sistemi: Windows 10.
Bu bilgisayar, kardeşimin oyun oynaması için temizliği ve macun yenilenmesi yapacak ama sorunum şu. Bu bilgisayarın performansı bayağı bir düşük ve sebebini bilmiyorum. Yenilenme yaptıktan sonra bu bilgisayar için en iyi yazılım sistemi ne olmalı? Hızlandırmak için ne yapmalıyım? Videoda gördüğüm üzere en düşük grafiklerde bundan kötü özellikli bir bilgisayar GTA 5'i 30FPS'de oynatıyordu. Yardımcı olursanız sevinirim.

Windows 10 custom isolara yönelebilirsin benim rx 570 ve ryzen 3200g sistemim olmasına rağmen "windows 10 ghost spectre" kullanıyorum.

Oyun performansı için işlemciyi değiştirebilirsin anakartının desteklediği en iyi işlemciyle.

@Kayra342727 Hocam o laptopa 16 GB RAM taksa bile. O değerlere çıkabilecek bir işlem kapasitesi yok sistemin. Yani bir nokta da ya işlemci ya ekran kartı tıkayacak. Bir de ekran kartının değişebileceğini sanmıyorum.

Acer Aspire demiş ya. :) Hemen adamların günahını alıyorsun. :)

@Kayra342727 Hocam o laptopa 16 GB RAM taksa bile. O değerlere çıkabilecek bir işlem kapasitesi yok sistemin. Yani bir nokta da ya işlemci ya ekran kartı tıkayacak. Bir de ekran kartının değişebileceğini sanmıyorum.

Acer Aspire demiş ya. :) Hemen adamların günahını alıyorsun. :)

Görmemişim. Izoly sandım :D

Şimdi benim bir eski laptopum var. Model Acer Aspire 5742g.
Ekran kartı: NVIDIA 420M 2 GB.
RAM: 8 GB.
İşlemci: Intel Core i5 460 m 2.53
Depolama: 240GB SSD.
İşletim sistemi: Windows 10.
Bu bilgisayar, kardeşimin oyun oynaması için temizliği ve macun yenilenmesi yapacak ama sorunum şu. Bu bilgisayarın performansı bayağı bir düşük ve sebebini bilmiyorum. Yenilenme yaptıktan sonra bu bilgisayar için en iyi yazılım sistemi ne olmalı? Hızlandırmak için ne yapmalıyım? Videoda gördüğüm üzere en düşük grafiklerde bundan kötü özellikli bir bilgisayar GTA 5'i 30FPS'de oynatıyordu. Yardımcı olursanız sevinirim.

Hocam çok da yapacak bir şey yok yani. Tozlu raflarda yerini almalı artık bu sistem. Hani masaüstü olsaydı az çok parça değişikliği önerisi yapılabilirdi ama maalesef laptopta RAM yükseltmesinden başka bir seçenek yok. Oda diğer parçaları göz önünde bulundurduğumuzda bir faydası olabileceğini sanmıyorum.

Yenileme yaptıktan sonra performans artar mı? ETS 2 için 😄. Bu aralar PC fiyatları yükseldiği için maalesef bu bilgisayarı kullanmak zorundayız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı