İ5 4670 sisteme GTX 970 alınır mı?

ClioCin

Kilopat
Daha fazla  
Herkese merhaba, başlıkta da belirttiğim üzere ekran kartımı değiştireceğim, bütçem 1500TL kadar. Ancak gel gelelim çok kararsızım. Uzun zamandır GTX 970 almak istiyorum, bilgisayarımın şu anki özellikleri ile acaba ne kadar performans alırım? "Darboğaza girer mi?" gibi kafamda deli sorular var. Bu yüzden ben aşağıya bilgisayarımın şu anki özelliklerini şöyle bir yazayım;

• İntel Core İ5 4670 (K değil çarpan kilidi kapalı)
  • Anakart: MSI Z87-G43 (onunla ilgili de bir sorunum var aşağıya belirteceğim)
  • DDR3 8GB Kingston RAM,
  • PSU Aerocool Strike-X 600w
  • Şu anki ekran kartım da AMD HD7850 1GB 256 Bit, yazmış oldum artık, ne gereği varsa :)

ASUS veya MSI almayı düşünüyorum marka olarak, GALAX nasıldır? diye de sormak istiyorum, fiyatı epey uygun gözüküyor uzaktan ama fiyat yüzünden de kart beni yarı yolda bırakmasın :)

Anakartım ile ilgili sorunum ise, geçtiğimiz yıl temizlik yaparken ekran kartımı sökmek istedim ancak sanırım biraz sert davrandım ki ekran kartını kilitlediğimiz kilit, pin artık her neyse elimde kaldı :( şu an için ekran kartımı sadece vidasını sert bir şekilde sıkarak monteledim, herhangi bir sorun yaşamadım çıkma vb. ancak eğer yeni bir kart alırsam ve büyük, ağır bir kart olursa eğer sorun yaşar mıyım?

Bir de, 600w psu yeter mi? Güç tüketimi çok uygun gözüktü GTX 970'in şu anki kartımı ve diğer AMD grafik işlemcili kartlara bakınca.

Eğer zahmet edip, bıkmadan buraya kadar okuduysanız da sabrınız için çok çok teşekkür ederim :)
Yardımlarınızı, önerilerinizi bekliyorum. Mutlu günler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sanmıyorum kasa konusunda, i5 4670 oldukça güçlü bir işlemci sorunsuz kullanılabilir. Anakart'ın resmini atarsan nereyi kırdığına bakarız ama marka konusunda GALAX hariç istediğini alabilirsin. 600w gani gani yeterde artar.

R9 390 ı da düşünebilirsiniz. Güç kaynağınız yeterli gelecektir merak etmeyin her iki karta da işlemciniz darboğaz yapmaz. Bütçenizi düşürmek isterseniz Galax gtx 970 e de bakabilirsin gayet kaliteli bir markadır aklında şüphe kalmasın. R9 390 olarak da Msı veya Sapphire nitro modelini öneririm. İki kartıda karşılaştır hangisi sana daha cazip geliyorsa onu al.

Sanmıyorum kasa konusunda, i5 4670 oldukça güçlü bir işlemci sorunsuz kullanılabilir. Anakart'ın resmini atarsan nereyi kırdığına bakarız ama marka konusunda GALAX hariç istediğini alabilirsin. 600w gani gani yeterde artar.

Neye dayanarak alma diyorsunuz ?
@JaroxJamaica

Teknoloji şans işi. Her markada belirli bir yüzde payıyla ayıplı mal çıkabilir bu olağandır. Yani tek şu marka bu marka güvenilirdir demek yanlış olur. Galax markası ülkemizde yeni yeni tanınsa da Avrupa' da gayet geniş bir pazar payına sahip. Kalitelidir değildir vs. tartışılır fakat bir markayıda denemeden, kullanmadan, kullanıcı yorumlarını okumadan karalamak doğru değil. Fiyat bazında diğer markalara oranla daha makuldur. Gayette alınabilir bir ürün. Sosyalde bütçesi kısıtlı olan birçok arkadaş bu markanın ürünlerini aldılar bir sorun yaşayanda ben şimdiye kadar görmedim.

Hocam anakartın sorunu da şu, internetten bulduğum bir fotoğrafta vurguladım,
MSI_Z87_G43_slots.jpg

(Küçük resmin sonradan büyütülüp büyütülemeyeceğini bilmediğim için büyük olarak ekledim)

Bu ekran kartını kilitlediğimiz parça koptu elimde kaldı. Parça hala elimde ama yapıştırmayla falan çözüleceğini pek sanmıyorum.

Birde MSI GTX 970 Siparişini dün verdim, artık gelecek kartta belli, büyük bir sorun çıkarır mı dersiniz?

Anakartı aldığım tarih 20.12.2013, garanti süresi 24 ay ancak süre geçmiş, eğer yine de söküp göndersem çok önemliyse tamir edilebilir mi?

Şuan ki ekran kartım ile bir sorun yaşamadım, umarım yenisinde de yaşamam.

Önerileriniz için çok teşekkür ederim.

Yani kırdığın için çalışsa bile çıkabilir vb. olabilir. Çalışıyorsa sorun yok ancak GTX 970 ağır bir kart, bu yüzden sorun çıkabilir. Kilit kırıldığı için sorun çıkmasa bile sonradan belki kırılır, zarar verirsin. Ancak çalışırsa sorun yok.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı