Çözüldü i5 4670 tüm çekirdeklerini kullanamamak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ömer5757

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba. Ben 2.el olarak i5 4670 işlemci aldım. İnternetten gördüğüm kadarıyla 4 çekirdekli ve 4 sanal işlemcili ama Görev Yöneticisi'nden ve CPU-Z uygulamasından bakmama rağmen 2 çekirdekli ve 2 sanal işlemcili görünüyor bunu nasıl düzeltebilirim?

CPU.png

görev.png

Merhaba. Ben 2.el olarak i5 4670 işlemci aldım. İnternetten gördüğüm kadarıyla 4 çekirdekli ve 4 sanal işlemcili ama Görev Yöneticisi'nden ve CPU-Z uygulamasından bakmama rağmen 2 çekirdekli ve 2 sanal işlemcili görünüyor bunu nasıl düzeltebilirim?

Eki Görüntüle 1615133

Eki Görüntüle 1615134

Sistem yapılandırmasını açıp ÖnYükleme kısmına tıklayıp oradanda gelişmiş seçeneklere basıp burada maksimum kaç yazdığına bakar mısınız?

1672126399575.png

Oradaki tiki kaldırıp tekrar başlatıp deneyin. Orası sınırlamak için.

Çözüm

Deneyip geliyorum.

Merhaba şu an görev yöneticisindede sistem yapılandırmasında da hem çekirdek hem de sanal işlemci 4 görünüyor ama size bir şey daha sormak istiyorum. Ben daha çok oyun oynamak için almıştım bu işlemciyi ama şu an sistem yapılandırmasından tiki seçip 4 olarak mı ayarlıyım yoksa tik olmadan mı kalsın?

Son düzenleme:
Deneyip geliyorum.

Merhaba şu an görev yöneticisindede sistem yapılandırmasında da hem çekirdek hem de sanal işlemci 4 görünüyor ama size bir şey daha sormak istiyorum. Ben daha çok oyun oynamak için almıştım bu işlemciyi ama şu an sistem yapılandırmasından tiki seçip 4 olarak mı ayarlıyım yoksa tik olmadan mı kalsın?
Tik olmadan kalsın.

Deneyip geliyorum.

Tiki seçip 4 ayarla.

Tiki seçip 4 ayarla.

Bende de 6 çekirdek 12 sanal çekirdek var oradan bütün çekirdekleri seçtim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı