i5 4670K ısınma sorunu

  • Konuyu başlatan helpmert
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 22
  • Görüntüleme 3.100
Kardeşim kolonya ile stock fanı işlemciyi temizle, sonra da 10 15 liralık macun bile sürsen etkiler. İntelin kendi macunu bir işe yaramıyor. Baktımda benim işlemci fanım 2000 rpm hiç görmedi %100 çalıştırdıgımda bile anca 1700 rpm gördü. Bence fan düzenini iyi kurup macun yenilemesi yapıp tekrar bakman gerekiyor.
 
Paylaşmış oldugunuz sıcaklık değerleri çok normal. Buda macunla alakalı bir durum olmadığını belirtiyor. Render işlemcileri en çok kızdıran bir uygulamadır, sizin stok fan soğutma'da yetersiz geliyor.

İllede sessiz serinletecek bir Soğutucu istiyorsanız size bu soğutucuyu öneriyorum: Zalman CNPS12X Intel/AMD Uyumlu CPU Soğutucu GittiGidiyor'da 138886522 bu soğutucunun hazır sıvı soğutmalardan farkı daha sessiz olması. Bizzat kullandım.
 
Hava sirkülasyonu die birşey var. Kasa da hava emiş kısıtlı. Canavar gibi sogutucu da alsa sadece bi render dan sonra tekrar 90 dereceleri görür. Hemen bi sogutucu alma aldırma düşüncesinden vazgeçin. Yarın bir gün adam farkında olmadan yaksa o işlemciyi garanti dışıdır. Bence su sogutma en iyisi. Render da hava sogutma ile stock fanın farkı olmuyor. Su sogutmada 90 derece de calışan işlemci 70 derece de kalıyor. Fx9350 de denedik hava soğutma sogutmuyor. Kaldı ki İntel daha soğuk işlemci demek oluyor ki çok çok daha az ısınacak.
 
HM :D şu an aklimda soru işareti var kasada cok tehlikeli yerde bir de benim sagi solu arkasi yani her tarafi duvarda :D

92c342c3-9477-48ef-ae97-ebb676c001f7


img_3179oms8k.jpg


Kasa Cooler Master HAF912 Plus.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
hm :D suan aklimda soru işareti var kasada cok tehlikeli yerde birde benim sagi solu arkasi yani her tarafi duvarda :D

Kasanızın fanlarında iyi bir araştırma yapıp. Fazla hava yani CFM i yüksek olmayanları egzos yaparak Cfmsi yüksek olanları ise emme yani kasanın hdd nin önüne dvd nin altına koymanızda fayda var. Böylelikle kapaklar kapalı bir şekilde kasa içerisinde rüzgar oluşturmanız gerekiyor. Rüzgar ne kadar serinse parçalar o kadar serin olur. Ufak bir yöntem sisteminiz yaptınız fanlar nasıl rüzgar şiddetli mi sorular çıkıyor. Kağıt alın kasa içerinde rüzgarın aktıgı yönde eğilimi var mı ona bakın.
 
Kardes kasa kapagi kapali önde bi kocaman fan var o hava alip arkadakide atiyor.

Önde fan var büyük.
Üstte büyük fan var.
Arkada eksoz fani var.
Ekran kartının üstünde 2 fan var.
birde stok işlemci fani var kasa tamamen serin fakat işlemci yükte olunda stok yetersiz kaliyor.
Sogutmadan dolayi bi problemim yok tamamen sessiz ve derin calişyor.

Fanlar baya soguk üflüyor yani.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı kasa bende de var DVD'nin altına bir tane daha fan koyun. Aşagıdaki fan ne yazık ki pek etkilemiyor. Tepedeki egzoz yapın ve yan kapaktaki fanı da emme şeklinde yapın. Bu şekilde kullanın sonra macun tazeleyin. 12 Cm'lik egzoza ise ileride su sogutma yapın. Netice alırsınız.

İşlemcinize overclock yaparken ise dinamic modda yapın, Turbo kapalı, şekilde büyük fanları hızlarını artırın ses yapmıyorlar. 12'likler yapar ses.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS'dan fullspeed yazan ayara aldım 0,75 pwm yaziyor.

Üstte duran fan yukarı dogru üflüyor fakat kasanin içini actmda pervaneyi elimle durdurabiliyorum.
Etiketi ise dış tarafa bakan yerde eksoz görevindemi bilmiyorum.

Bildgm kadaryla üst ve arka taraftaki fanlar havayi dişari atiyorlar.
Öndeki büyük fanda havayi içeri cekiyor.

Ön taraftaki izgarasi cok toz doluyor dimi ya süpürgeyle cekiyorum :D
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Toz toplaması halıya yakın oluşundan. Kasanın altını kaldır power ın filtresini de temizle. Tepedeki büyük ekzos da değil sanırsam. Anakartın hakkında bilgim yok.
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı