i5 4670K Sistem

platform.c

Hectopat
Selam arkadaslar. Bu ilk mesaj.
Ve oyun bilgisayari topluyorum. Kafamda kaziklanmadan abartmadan iyi bir sistem kurmak var. İyi bir sekilde oyun oynatmasi ve 1080p film izletmesi yeterli. Tabi mumkunse 2-3 sene sonra bunlari yapamaz hale gelmesin. Uzun vadeli guncel kalabilsin.

Kafamda olan su andaki sistem bu asagidaki resimde gorunenler. (ileride bir kart daha dahil edip sli olarak kullanilmak uzere ikinci alternatif olarak toparlayacagim sistem intel2011 platformu Core i7-4820K + MSI X79A-GD45 PLUS, Socket-2011)

sis1.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Grafik karti olayinda haklisin ama oc yapacağım. Su sogutma icin iyi olabilir.

- - - Güncellendi - - -

Ram olarak Kingston HyperX 8 GB (2x4) 1600Mhz RAM tercih etmelisin.

Sıvı soğutma yerine CM Hyper 212 Evo almalısın.

Kasa olarak 912 Haf Advance tercih etmelisin.

Artan para ile de 120 GB SSD yerine 250 GB SSD ve GTX 780 Ti almalısın.
Anakart ve cpu hakkinda bir yorum yok mu? 4770k olsun diyen yok ? .)

Arkadaşım ben de oyun için yeni sistem topladım anakart ve işlemcimiz aynı. Takip ediyorum oyunlarda ekran kartı zorlanıyor sadece. Oyunlarda işlemciye pek yük düşmüyor. Soğutucu fanı doğru düzgün çalışmıyor bile. O yüzden sıvı soğutma ya da 4770K'ya falan gerek yok. Ekran kartına yatır tüm paranı oyun sistemi topluyorsan. Ve 120GB oyunlarda sana yetmiyecek. 2x120 alarak raid yapabilirsin.

Arkadaşım ben de oyun için yeni sistem topladım anakart ve işlemcimiz aynı. Takip ediyorum oyunlarda ekran kartı zorlanıyor sadece. Oyunlarda işlemciye pek yük düşmüyor. Soğutucu fanı doğru düzgün çalışmıyor bile. O yüzden sıvı soğutma ya da 4770K'ya falan gerek yok. Ekran kartına yatır tüm paranı oyun sistemi topluyorsan. Ve 120GB oyunlarda sana yetmiyecek. 2x120 alarak raid yapabilirsin.
Ne kadara topladın kasayı?

Bence de haklisin. Cpu anakart boyle kalsin ama grafik karti konusunda kafamda toz duman bir kavga var. Nvidea yada amd olarak amd suruculeri sorunlu falan filan bir ton tartisma. Sen ne onerirsin?

- - - Güncellendi - - -

GeForce GTX 780 ile amd R9 290 arasinda kaldim. amd fiyat olarak ucuz ve bant genisligi ram olarak daha yuksek gpu olarak ayni gibi duruyor ama suradaki karsilastirmada cok enteresan http://gpuboss.com/gpus/Radeon-R9-290-vs-GeForce-GTX-780

Şu an kullandığım dizüstünde amd var çok sıkıntılı. Arada bir saniyelik takılmalar, sürücü çalışmayı durdurdu hatası falan filan. Başka arkadaşımda da var o da aynı sorunlardan şikayetçi. Tabi masaüstünde bir sorun var mıdır onu bilemiyeceğim kullanan arkadaşlar yorum yaparsa daha iyi olur. Ben GTX780'den çok çok memnunum bf3 ve bf4 gibi oyunlarda hiç bir sıkıntı yaşatmıyor bana.

Son olarak ram miktarına takılma. GTX780 3bin küsür ram ama oynarken 1500'den fazla kullandığını nadir gördüm.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı