i5 4670K sisteme 1050 Ti takmak

roy4650

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar, benim çok eski bir sistemim var:

Anakart: Asus Z87-A
İşlemci: i5 4760K 3.40 GHz
Ekran Kartı: Ati Radeon HD 4800 Series
RAM: Corsair Vengeance 1600 Mhz 2x8 GB
Monitör: 1366x768 VGA

Bu sistemle eski oyunları çok rahat highta oynayabiliyordum ama ekran kartı DX10 bu yüzden yeni ekran kartı almam gerekiyor. GTX 1050 Ti almaya karar verdim, anakartım eski işlemcim RAM'im eski, bu ekran kartı anakartıma işlemcime uyumlu mu? Anakartın üstünde PCI Express 16 slotu var, monitör bağlantısını da dönüştürücü veya yeni monitör ile halledicem, tek sıkıntım uyumluluk yardımcı olur musunuz?

Ciddi misin şaka mı yapıyorsun tam karar veremesem de ciddi olduğunu düşünerekten cevap vereyim. Öncelikle ekran kartın çok eski evet ama sistemin geri kalanı gayet güncel ve güçlü. Bütçeniz varsa GTX 1060 alabilirsiniz. Ama 1050 Tİ'da alsanız 1060'ta alsanız yeni bir 1080P monitör almanız daha iyi olur. Çünkü bu kartlar en verimli şekilde 1080P'de çalışır. Bu kartlar anakartınız ve sisteminiz ile tam uyumlu. Ama ille de o monitörü kullanacaksanız Displayport-VGA aktif dönüştürücüye ihtiyacınız var.

O çözünürlük artık çok düşük kalıyor günümüzde. 1080P monitör ve GTX 1060 iyi olur. Yıl sonunda yeni GTX 2000 serisi gelecek. Eğer baharı beklerim diyorsan önce monitör al, sonra baharda yaza doğru da ekran kartı alırsın. Sırasına sen karar ver, ama mutlaka o monitörü değiştir derim.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı