I5 4670k Sisteme İşlemci Soğutucu

Sistem cok güzel arkadaşım hayırlısı olsun :) Ben amd fx 8350 işlemcim var haliyle ısınma problemi olacağını alırken tahmin etmiştim. İşlemciyle beraber Thermaltake Contac 30 markalı soğutucu aldım. Kocaman zaten. Kasan geniş olmalı ledli bu arada :D Cok şık duruyor. İşlemci yükte 40 derece görüyor, boşta 25 30 derecede takılıyor :) Amd olmasına rağmen..

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Öncelikle Cooler Master N400 kasayı ne kadar araştırdınız bilmiyorum ancak ben pek tavsiye etmiyorum. İlla Cooler Master N serisinden bir kasa istiyorsanız N600 seçmeniz çok daha mantıklı olur ama vatanda şu an stokta N600 gözükmüyor.

ORJiLaN isimli arkadaşın önerdiği Corsair 300R + CX v2 600 80+ Bronze güç kaynaklı kasayı ben de tavsiye ediyorum. Çok memnun kalırsınız. Haziran sonunda toplayacağım yeni sisteme ben de o kasa&psu ikilisinden alacağım.
Eğer sistemi vatan yerine inventustan toplamayı düşünürseniz inventusta üst satırda adı geçen kasaya göre 30TL fazla vererek Corsair 400R + CX v2 600 80+ Bronze kasayı alabilirsiniz.
400R daha güzel, geniş ve kullanışlı bir kasadır ama ekran kartı genişliği daha dardır. Gene de güncel tüm ekran kartları rahatlıkla sığabilmektedir.

Ben sizin yerinizde ve o bütçeye sahip olsam şöyle yapardım.
Overclock yapacaksınız ama SLI yapmayacaksanız seçtiğiniz anakart yerine MSI Z97 Gaming 3 tavsiye ederim. İlerde işlemcinin yetmeme durumu olduğunda sadece işlemciyi 5. nesil bir işlemciyle değiştirmeniz yeterli olacaktır. Anakart yeni nesili desteklediği için overclocka onunla devam edersiniz. Eğer bu anakartı alacak ekstradan bütçeniz yoksa SSD'yi ilk etapta almayın. SSD'nin fiyatı olan 389TL'nin yaklaşık 90TL'sini anakart değişimine, 80-100TL gibi bir tutarını da kasa + güç kaynağı değişimine, kalan kısmını da işlemci soğutucuya harcarsınız. Bir de Seagate Barracuda 1TB yerine WD Caviar Blue 1TB almanızı tavsiye ederim. Seagate ile hemen hemen aynı fiyattadır.
Böylece sistemde tek eksik parça SSD kalır. Onu da ilerde taksitle veya bütçenizi denkleştirdiğinizde direk eklersiniz.
Son olarak SLI yaparım derseniz anakartı MSI Z97 Gaming 5 seçebilirsiniz. SSD almazsanız bu karta da bütçeniz yetiyor. İyi akşamlar. :)

@Atikun güzel yorumun için teşekkür ederim. Ama neden Seagate Barracuda 1TB yerine WD Caviar Blue 1TB almamı tavsiye ediyorsun ? Vede o.c yapmayacaksam soğutucuya ihtiyacım var mı ? bu arada vatan overclock yapıyor mu ?

@Atikun güzel yorumun için teşekkür ederim. Ama neden Seagate Barracuda 1TB yerine WD Caviar Blue 1TB almamı tavsiye ediyorsun ? Vede o.c yapmayacaksam soğutucuya ihtiyacım var mı ? bu arada vatan overclock yapıyor mu ?
Rica ederim, yardımcı olabilirsem ne mutlu. Vatan overclock yapmıyor diye biliyorum. Sadece montajı yapıp kasayı teslim ederler. Donanım üreticileri her ne kadar overclocku destekleser, tek tuşla overclock vs yazılımlar üretseler de overclock riskli iş sonuçta. Onlar da bu riskin farkındalar duruma göre tam garanti desteği vermiyorlar. O yüzden vatanın da bu riski alacağını zannetmiyorum.
İşlemcinin üzerinde stok fan var. Bu seni bir süre idare edecektir. Ancak sisteme fazla yük bindiğinde çok ses yapabilir veya yeterli soğutma yapmayabilir. Bu yüzden ilk etapta bütçen varsa işlemci fanı alman daha iyi olacaktır. Hem sessiz çalışır hem de işlemciyi stok fana göre daha iyi soğutur. :)
WD Caviar Blue Seagate Barracuda ile hemen hemen aynı fiyatta ancak daha performanslıdır. Ben masraf olmasın diye Caviar Blue önerdim. Yoksa gönlümden Caviar Black geçiyordu. :)
Herşey bütçe sistem toplamada. WD Blue de rahatça yeter.

Benim 2.500 tl bütçem var ama o topladığım resimde 3.000 tl var. Bu yüzden ssd yi bir süre bekleteceğim. ama dediğin gibi Caviar Blue ile değiştireceğim. Ama 2500 tl yi oturtmam için kasadan kısmam gerek maalesef. Bu yüzden bana ucuz ve kaliteli bir kasa önerirmisin ? Ayriyeten overclock u biraz erteletelim çünkü onu soğutmak için yeterli fan yok ve bütçeden dolayıda alamam.

Kesin overclock yapacak mısınız hocam? Eğer yapmayacaksanız ona göre, yapacaksanız da bir ocerclocklu bir overclocksuz sistem toplayım.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı