i5 4670k ve asus r9 290 için soğutma önerisi

ahmet33

Hectopat
Katılım
3 Aralık 2013
Mesajlar
26
Yer
Mersin
Asus z87 pro anakart i5 4670 k ve asus r9 290 ekran kartım var. Overclok işinden pek anlamıyorum ancak araştırıyorum. İlerde yapabilmek için. Bu yüzden sizden fikir almak istedim.

İlk sorum işlemcime soğutucu almam şart mı? Eğer gerekiyorsa ne almalıyım? 200 250 lira kadar verebilirim.

Diğer sorum ekran kartı hakkında. 290 referans tasarımları inceleme fırsatı olan arkadaşlar olduysa kartlar çok ısınıyormuş ve ses yapıyormuş. Karta overclock yapmayı az da olsa biliyorum. Ancak sizce soğutucu almadan yapmamın sakıncası olur mu? Eğer gerekir derseniz onu biraz araştırdım. Garantili bulmak çok zor ekran kartı için soğutucuların. 2 tane model arasında kaldım: Arctic accelero hybrid, diğeri de arctic accelero extreme 3. Sizce hangisini almalıyım?

Birşey daha belirtmek istiyorum arkadaşlar. R9 290 ların özel soğutucuları aşagı yukarı 200 lira bi farkla gelecektir tahminimce. Referans 290'a takacağım sogutmalar özel soğutmalardan iyi olacak mıdır? Yani açıkçası kartım daha gelmedi. 15 günde iade süresi var. 15 güne kadar olurda çıkarsa özel sogutuculu mu alayım? Farketmez sogutucu takarsan aynı olur dersenız referansı kullanırım.
 
İşlemciye overclock yapacaksanız iyi bir soğutucu almalısınız. 212x işinizi görür. Ekran kartı referans tasarımda çok ısınan bir kart bu yüzden mutlaka ve mutlaka özel soğutmalı modelleri beklemenizi tavsiye ederim.
 
Hiç denemediğim için bir şey söylemek istemiyorum. Ayrıca garanti durumu nasıl olur onu da iyi araştırmalısınız. Ben beklemenizi tavsiye ederim. Ya da fiyatı bir hayli düşen GTX 780 tavsiye ederim. Şu sıralar en alınabilecek üst seviye kartlardan bir tanesi.
 
Anladım hocam teşekkürler tavsiyelerin için. Yalnız ben asus r9 290 sipariş ettim Vatan Bilgisayardan. Değiştirme imkanım var fakat ekran kartlarını baya bi araştırdım r9 290 çok iyi bi seçenek gibi geldi bana. O yüzden Gpu soğutucusu deneyen birilieri vardır muhakkak. Onların tavsiyelerini beklemekte fayda var. Özel soğutmalı modellerden farksız olacaksa performansı hiç beklememe gerek kalmaz.

- - - Güncellendi - - -

Hocam peki hangi modeli önerirsiniz hybrid mi extreme 3 mü? Birisi hava diğeri her hybrid ama su soğutmalar çatlayabiliyormuş o nedenle çekiniyorum biraz. Garantili bulmak ta çok zor.
 
Haswel işlemciler için overclock makelesi Türkçe ben de bulamamıştım. Olursa bu forum forumda olur. Haluk bey donanim editörü olarak yoğundur kesin, listesine bunuda eklerse sevinirim.
 
İşlemcin için mutlaka bir soğutucu alman lazım. Kule tipi olarak [h=1]COOLER MASTER HYPER 212X[/h]
kullanabilirsin. Su soğutmada ikinci bir arternatif.

Ekran kartına gelince Asus soğutma işinde çok iyi. Asus markalı alır isen soğutmada sıkıntı çekeceğini sanmam. Kasa içinde yeterli hava sirkülasyonu var ise.
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı