Evet arkadaşlar sonunda oyun için PC toplayacağım. Şimdilik 4000 Tl bütçem var ama küçük bi ihtimale 3500 Tl'ye de düşebilir. Bunun için kafamda 2 sistem var neyse bunları paylaşayım. Önerilerinizi alayım.
Bunun dışına elimde fare,monitör,klavye bulunmakta. SSD konusuna gelirsek de onu da sonra almayı düşünüyorum. Sistem oyun için olacaktır. En az 4 yıl idare etmesi lazım. Ayrıca 780 Ti, 1080P'de ne zaman medium'a düşürür ??
Bi de son olarak Vatan Bilgisayar'da haftasonu %25-%30 indirimler artık yok mu ?
Bu sistemi al rahatına bak. R9 290X ile GTX 780 Ti arasında 5-10 FPS fark var. Ancak arada koskoca bir 400 TL'lik fark var. Güç kaynağı 80+ modüler bir güç kaynağı, yani kasa içinde kablo karmaşası olmayacak. Böyle bir sisteme ise 120 GB bir SSD koymazsak yazık olurdu.
Bu sistemi al rahatına bak. R9 290X ile GTX 780 Ti arasında 5-10 FPS fark var. Ancak arada koskoca bir 400 TL'lik fark var. Güç kaynağı 80+ modüler bir güç kaynağı, yani kasa içinde kablo karmaşası olmayacak. Böyle bir sisteme ise 120 GB bir SSD koymazsak yazık olurdu.
Bir diğer sorum da r9 290x 108oP'de kaç yıl idare eder ve Twitch.tv'de yayın yapmayı Youtube'a da video yüklemeyi düşünüyorum. Render performansı nasıldır 780 Ti'ye göre ?
1. Samsung, Kingston-Sandisk vb. markalardan daha kaiteli nand çipleri kullanıyor ayrıca Samsung yazılım tarafında diğer SSD'lerden daha iyi.
2. R9 290X, 1080P'de seni 5-6 yıl idare eder kanaatindeyim.
3. Render performansı olarak GTX 780 Ti'nin gerisindedir. Ancak oyun videolarının boyutlarını küçültmek açısından size sorun çıkaracağını düşünmüyorum. Twitch.tv'de de rahatlıkla canlı yayın yapabilirsin.
Ekran kartını r9 290x alın derim, hem dahada ucuz 400 tl kadar bir fark var ve arkadaşımızın dediği gibi 3-5 fps için o kadar para vermeye değer mi, bilemiyorum. Ben geçen gün MSI Lightning r9 290x sipariş vermiştim, şimdi aradım mağazayı pazartesi burada dediler. Alıp sizinle paylaşmak için sabırsızlanıyorum. Bu arada alacağınız sistem şimdiden hayırlı olsun iyi günlerde kullanın.
Tahminen 4 yıl sonra falan, fakat teklonojinin ne derecede değişeceğini hiç bir zaman bilemeyiz. Ama o kartın 3-4 yıl ultra-high arası açacağını düşünüyorum.
Eğer 3500TL düşerse işlemciyi i5-4690, kasayı Zalman Z3 Plus yap ve sıvı soğutma ile SSD'yi çıkar. Bütçen olduğunda ilk alacağın şey işlemci soğutucu olsun.
SİCKLEFLOW 120MM MAVİ LED SESSİZ FAN (Eğer sıvı soğtumayı alırsan ondaki fanı çıkarıp bunu takacaksın. O fan fazla sesli. Oradaki yetkilere söyle, yaparlar.)
24,36 TL