i5 4690 için GTX 1650S vs. GTX 1660S

Heliosaga

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. İşlemci başlıkta yazdığı gibidir.

16 GB DDR3 RAM.
1 TB SSD.
Zalman megamax 600W.
1080P 144Hz monitor.

Kombinasyonu ile kullanıyorum.

Bana kalsa GTX 1650S alayım diyorum. Darboğaz yapmaması açısından iyi bir seçim olur diye düşünüyorum. Lakin bu ekran kartında benim aklımı karıştıran şey güç girişi. Tek 6 Pin'lik güç istiyor. Benim PSU'da ise iki tane 8 pinlik güç çıkışı var. PSU alalı 1 ay oldu. Kullanım kılavuzunda 6+2 olarak yazıyor ama öyle değil iki tane bariz 8 pin kablo var. 8 pin tam takılmaz herhalde doğal olarak 1650S alırsam dönüştürücü ile takmam gerek sanırım. Dönüştürücülere de pek güvenilmiyor malumunuz.

Öbür taraftan 1660S alsam bu sorun yok onda tek 8 pin istiyor. Ama bu seferde darboğaz sorunu kafamı kurcalıyor. Darboğaz yapar mı ondan da emin değilim zaten. Fikri olan yazarsa memnun olurum.

Dip not: PSU 2019 üretimli Zalman'ın yeni ürünlerinden neden böyle yapmışlar anlamış değilim.

Son düzenleyen: Moderatör:
PSU'nuzda iki adet 8 pin varsa dert etmenize gerek yok 1650S için, o bir tane 8 pin, 6+2 yapılandırmasına sahiptir zaten, 2'sini ayırıp 6 pini direk bağlayabilirsiniz. Öte yandan özellikle oyun oynamak için bu kartı almak istiyor ve very high/ultra grafik bağımlısı birisiyseniz üst limit olarak düz GTX 1660'a kadar çıkabilirsiniz, sorun olmaz, genel olarak her oyundan tatmin edici performans edebilirsiniz bu kartla, GTX 1660S de dediğiniz gibi istenmeyen oranlarda darboğaza neden olur 4690 ile. 1080p yüksek ayar bandı kullanımı için en sağlıklı seçenek GTX 1650S veya GTX 1660 derim. AMD tarafına da sıcak bakıyorsanız RX 580/RX 5500XT gibi alternatifleri de düşünebilirsiniz 🙂.

Son düzenleme:
Yok özellikle iki kabloya da baktım. İkisi de 8 pin maalesef ayırmak mümkün değil. Bu durumda 1660 almak daha iyi galiba. İşin komik yanı 1660 ile "s" olanın fiyatı da hemen hemen aynı.:)
Mecburen 1660 alacağız artık. Fikir için sağ olasın arkadaşım.

Konu kilitlenebilir.

Yok özellikle iki kabloya da baktım. İkisi de 8 pin maalesef ayırmak mümkün değil. Bu durumda 1660 almak daha iyi galiba. İşin komik yanı 1660 ile "s" olanın fiyatı da hemen hemen aynı.:)
Mecburen 1660 alacağız artık. Fikir için sağ olasın arkadaşım.

Konu kilitlenebilir.

Rica ederim, yardımcı olabildiysem ne mutlu bana, ama dediğiniz gibi o 8 pinin ayrılamaz bir biçimde entegre edilmiş olması gerçekten değişik iş, demek ki bazı PSU modellerinde bu tip bir durumla karşı karşıya gelinebiliyor, bu arada sistemi uzun süre kullanmayıp kısa süre içinde CPU upgrade'i yapmayı düşünüyorsanız 1660S alıp yine kullanabilirsiniz, darboğaz olsa bile çoğu oyunda minimum 60 FPS rahatlıkla yakalayabilirsiniz. Daha sonradan benzer fiyata keşke daha iyisini alsaydım demeyin diye söylüyorum 🙂.

Son düzenleme:
Aslında Zalman'ın ZM serisinden alacaktım. TXII serisinden aldım. 2019 üretimi olması tercih sebebi oldu. Heralde ilk alanlardan biri olabilirim. Zira hiçbir yerde incelemesi bile yok.

Anakartım GIGABYTE-H97-D3H dolayısıyla en fazla broadwell işlemcileri destekliyor. İşlemci yükseltme işi de yaş anlayacağınız. Bu sistemle gittiği yere kadar... Sonrasında yeni sistem dizerim artık.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı