i5 4690 + RX 580 darboğaz

İstediği kadar yüklenmesin vsync kapalı ise ekran kartı tam performans çalışmalı.
Aynı sorun bendede var tam ben de yeni konu açıcaktım. Cpu kullanımı da gpu kullanımı da düşük. Afterburner 50-60 larda gpu gösteriyor. Gpu tweak ise bir 100e çıkıyor bir 0 a iniyor.
Sistem:
İ7 3770k, kingston 8gb 1333mhz, rx 570, psu corsair cx750 olduğu için onda sıkıntı olacağını sanmıyorum.
Rust high ayarlardada 30-50 fps arası en düşük ayarlardada böyle aldı. Her oyunda böyle dalgalı kullanıyor gpu.
Furmark testi yaptım tam performans çalıştı ekran kartında sorun olduğunu da sanmıyorum.
Youtube da 1600mhz testleri var gayet stabil 60 fps alıyorlar yeni oyunlarda.
Önerilerinizi bekliyorum.
Senin sistemde RAM drop yapıyor hocam. G4560+1050TI+16 GB RAM ile Rust Grafik 3 ayarlarda 70-80 FPS arası alıyorum.

RAM'inizi çift kanal yapın ve bazıları RAM'i sadece bellek olarak görüyor.
Biraz ingilizceniz varsa şu makaleye ve testlere bakarsanız RAM'in ne denli önemli olduğunu anlarsınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

RAM'inizi çift kanal yapın ve bazıları RAM'i sadece bellek olarak görüyor.
Biraz ingilizceniz varsa şu makaleye ve testlere bakarsanız RAM'in ne denli önemli olduğunu anlarsınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şimdi öncelikle bu bir makale değil. Her aklı başında insan da makale yazamaz.
Ddr3 3000mhz ram keşke olsa da alsam ama komple üçlüyü değiştirmekten başka şans yok. Ve evet 3000mhz ram ile 1333mhz arasında ciddi bir hız uçurumu olabilir. Bir diğer taraftan testlerde cpu kullanımı %90-95 te her iki testtede. Benim bilgisayarım ne cpu yu nede gpu yu %100 kullanmıyor. Aslında sorun da buradan kaynaklanıyor.

İşletim sistemine format attım. Ekran kartı biosu ve anakartı biosumu güncelledim. Chipset vs tüm güncellemeleri yükledim. Şuanda sorunu çözmüş bulunmaktayım. Ekran kartımı oyunlarda %100 kullanıyorum, oyunun ağırlığına göre de işlemci kullanımım değişiyor. Denemiş olduk i5 4690 + rx 580 yapılabiliyormuş. Benden tavsiye 4790k tarzı işlemciye sahipseniz GTX 1070i takabilirsiniz rahatlıkla.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı