i5 4690 ve 1650S sistemi kademeli olarak yükseltmek mümkün mü?

Erkan Toku

Kilopat
Makaleler
2
Yer
Adana
Daha fazla  
Meslek
Maden Mühendisi
Merhabalar.
-ASUS H81M-PLUS anakart + i5 4690 CPU + 2x4GB 1600MHz RAM + GTX 1650 Super GPU + 550W+80Plus sertifikalı PSU - bir sistemim var kabaca. Bu sistemi yükseltmek istiyorum ancak bu yükseltme işlemini kademeli olarak yapmak istiyorum.
Aklımdaki şu: Önce anakartı DDR4 destekli bir model ile değiştirmek. Sonrasında RAM'leri DDR4 ve daha yüksek MHz değerlerinde modellerle değiştirmek. Sonrasında da ihtiyaç olursa daha iyi bir CPU almak.
Ancak bu isteğim DDR3-DDR4 geçisi açısından bana sorun çıkarak gibi hissediyorum ve bunun hakkında karar verecek kadar fazla teknik bilgim yok açıkçası. Bu aklımdaki gibi bir yükseltme modeli mümkün müdür? Mümkünse nasıl bir yol izlememi önerirsiniz?

DDR4'e geçerken; CPU, MOBO ve RAM değişikliği şart oluyor. i5 4690 hâlâ daha gideri olan ve yeterli bir işlemci aslında ama tam performans için güncel sistemlere yönelmek elbette daha iyi.

Dediğiniz şekilde yükseltme olmuyor, i7 4790 gibi bir işlemciyi de alabilirsiniz ama DDR4 en performanslı platform olacaktır. Ekran kartınız güzel tercih. PSU marka/model nedir?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı