i5 4690 ve GT 730 Sistem İçin Yükseltme Önerisi

Hocam RX serisi kartlar mı düşünüyorsunuz? Wattman ve ısınma risk oranı fazla olduğu için riske girmeden alabiliyorsanız GTX serisinden 1660 öneririm. Risk alabilirim derseniz RX alın.
Rx serisi orta seviye için beğenilen çok satılan bir seri biliyorum. Gerçekten riskli bir seri mi? Teşekkürler.

Dostum, yaklaşık 2 yıl i5 4690k ve RX 570 ikilisini kullandım ne bir wattman nede bir ısınma sorunu ile karşılaştım. Malesef bu sorunlar biraz şansa bağlı fakat çözülemeyecek bir sorun yok. Forumda bir sürü konu var wattman ile ilgili. Güzelce hepsini inceleyip karar verebilirsin. Eğer icin rahat etmezse GTX 1650 veya GTX 1660 a yönelebilirsin.

Ekran kartınız biraz iyi olsaydı sisteminizi güncellemenizi önerirdim ama şu durumda daha fazla para çıkartmak istemeyeceğinizi düşünüyorum. Yoksa anakart işlemci ve RAM henüz değerli iken satıp AMD bir sisteme geçebilirdiniz.

Ben öyle yaptım çünkü 4 5 senelik i5 4690 dan AMD 'ye geçtim. Çok oyunlara düşkün birisi de değilim. Ekran kartım RX 470 4 GB bana yeterli geliyor.

Ancak 8 GB RAM pek yeterli gelmeyebilir bende 2x4 RAM vardı. BF1 gibi oyunlarda biraz daha yüksek RAM daha iyi olacaktır.

Eski sistemimde 2 RAM slotu vardı ve 2x4 RAM'i satıp 2x8 DDR3 RAM almak bana mantılı gelmeyince sistemi güncellemeye karar verdim. Tabi eski sistemde biraz değerli iken terfi yapmak imkanlarla da alakalı ama mantıklı olabilir.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı