I5 4690 ve GTX 1060 3GB Sistem ne kadar eder?

Celalcann

Kilopat
Merhaba, dolar bu kadar yükselmişken, okullar da başlıyor. Üniversite sınavına hazırlanacağım, bilgisayarı satsam mı diye düşünüyorum. 2015 yılında almıştım, sizce bu sistem şu an ne kadar eder?

Sistem:
  • Intel Core i5-4690 3.5GHz İşlemci
  • MSI B85M Gaming Military Class Anakart
  • G-Skill Ripjaws 8GB (2X4) 1600MHz CL9 RAM + G-Skill Ripjaws 8GB (1x8) 1600 MHz CL9 RAM
  • ASUS GeForce GTX1060 DUAL OC GDDR5 3GB 192Bit
  • Samsung 850 EVO 120GB 540MB Okuma / 520MB Yazma SSD
  • Seagate Barracuda 1 TB 7200RPM Harddisk
  • Fractal-Design Integra R2 80+ Bronz 650W Güç Kaynağı
  • Corsair H75 Sıvı Soğutma
  • Fractal-Design Define Mini Kasa
  • Güç Kaynağı Makaron Kablolama

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu devirde bilgisayarsız kalmak çok mantıklı değil sanki. Üniversite sınavına hazırlanacak olmana PC bir engel oluşturmadığı gibi, birçok kaynağa erişim imkanı da veriyor. Kendimi oyun oynamaktan alıkoyamam diyorsan da, çalışmamak için bahane arayan bir şekilde bulur diyorum. :) Hem doların gidişatını düşününce seneye belki bu gibi bir sistemi sattığının iki katına alamama ihtimalin mevcut.

Son düzenleme:
Sistemini satma, eğer ders çalışamam bilgisayar yüzünden diyorsan bu bahanedir. En olmadı söküp rafa kaldır. Çünkü dolar duracak gibi gözükmüyor bi'daha uygun fiyata sistem toplayamazsın.
Sorunun cevabına gelecek olursak 3800-4000TL arasıdır bence.

Önümüzdeki sene bilgisayarı yükseltmek istiyorum önce hangi parçaları değiştirmek mantıklı? İşlemci ve anakart alsam diyorum iyisinden. Yeni anakart eski ramleri çalıştırırmı? Bi süre daha DDR3 ramleri kullansam işlemci ve anakartı yükselttikten sonra.

Sistemin aslında iyi. 1080P monitör kullanıyorsan günümüz için iyi. 1060 6GB ya da RX 580 alabilirsin. İlla ki yükselticem dersen, anakart değiştiriceksin ddr4 bir anakart alıcaksın sonrasında işlemci ve ddr4 ram alıcaksın.

Sistemin aslında iyi. 1080P monitör kullanıyorsan günümüz için iyi. 1060 6GB ya da RX 580 alabilirsin. İlla ki yükselticem dersen, anakart değiştiriceksin ddr4 bir anakart alıcaksın sonrasında işlemci ve ddr4 ram alıcaksın.
144hz monitör kullanıyorum 1080p. Anakart,işlemci ve ram değiştirdikten sonra ekran kartını 6 gb’a yükseltmicem. 1 yıl daha bekleyip sağlam ekran kartı alıcam öyle yapsam sıkıntı olur mu?

Anakart,işlemci ve ram önerebilir misiniz?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı