i5 4690K için soğutma sistemi

ErkamEnes

Hectopat
Katılım
17 Haziran 2014
Mesajlar
46
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar yeni sistemimi çok yakın bir süre içinde alıyorum ve i5 4690k işlemcisini soğutmak için sıvı soğutma ve hava soğutma arasında kaldım. Soğutmaya verebileceğim maksimum para 150TL. Şuan Cooler Master Seidon 120v Plus düşünüyorum ancak aynı fiyata daha iyi performans alabileceğim bir hava soğutma var mı bilemiyorum.
 
Vatan Bilgisayar'dan almayı düşünüyorum. Malesef Hyper 212 evo yok. T4 var mı bilmiyorum şimdi araştıracağım. Ancak T4 Seidon 120v den iyi midir ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
CM Seidon 120V sandığın kadar kötü bir soğutucu değil. Giriş seviyesi bir sıvı soğutma olsa da hava soğutmalar arasında dağlar kadar fark yok.
Voltajlı OC sırasında hava soğutmalar ile daha iyi performans elde edebilirsin, bu doğru. Hava soğutmalar aynı para ile daha iyi performans veriyor genelde.
Sıvı soğutmanın da çok iyileri var :) Nepton280L modeli kadar olmasa da bu da iş görür yani. Nepton280L alacağım dersen de çok paran çıkar hani cebinden.

Bir arkadaş şu siteyi göstermiş CM 212evo modeli için: COOLER MASTER Hyper 212 EVO işlemci soğutucusu - inventus
Kapıda ödeme ile 150 liraya geliyor.
Yok ben illa Vatan'dan alacağım dersen Contac30 var o fiyata. Ancak alabiliyorken CM212evo'ya yönel derim.
Thermaltake contac 30 İncelemesi | Technopat Sosyal

Ben ne yapardım dersen hiç düşünmeden sıvı soğutmaya geçerdim. Performans delisi olmasam da emin ol isteklerimizi karşılayacak seviyede bir soğutucu.
Sıcaklık yüzünden üzüntü yaşatmaz ancak voltajlı OC işlerine el atarsan, hava soğutmalardan daha iyi performans alabilirsin, bunu da bilerek al.

Ben yinede tercihimi giriş seviyesi de olsa sıvı soğutmadan yöne kullanırdım.
 
Çok ağır O.C. yapmayı düşünmüyorum. Zaten anakarttaki OC Genie özelliğini kullanıp, hiç voltaja falan dokunmamayı planlıyorum. O halde Seidon 120v'de karar kıldım. Yorumun için teşekkür ederim. Ayrıca sıvı soğutmanın iyi bir yanı daha var. Biz arkadaşıma yeni sistem topladığımızda hava soğutma kullanıyorduk ve kasanın üst kısmına çok sıcak hava geliyordu yani üst kısım çok ısınıyordu. Arkadaşım da Seidon 120v kullanmaya başladı ve sıcak havayı doğruca kasanın dışına attığı için kasa içi sıcaklık da düştü.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı