i5 4690K Overclock

WillyTR

Decapat
Arkadaşlar imzamdaki sistem ile i5 4690k işlemcime overclock yapmak istiyorum ama bu konuda pek bilgim yok. OC nasıl yapılır? Sıcaklıklar yüklü halde kaç derece olmalıdır? Voltajı maximum kaça çıkarabilirim? Kararlılığını anlamak için kaç dk stress testine sokmalıyım (vb.)? Yani genel olarak aslında bir OC rehberine ihtiyacım var. Yardımcı olabilecek biri var mıdır?
  • i5 4690k işlemci
  • Asus Z97-AR anakart
  • Cooler Master Seidon 120V sıvı soğutma

Son düzenleyen: Moderatör:
O.C bilgi gerektiren bir iştir. Tecrübeniz yoksa bu işe kalkışmayın. Aksi taktirde bileşenlere zarar verebilirsiniz. Bazı sistemlerde çok kolay programı oluyor sanıyorum Ryzen sistemler için. Fakat İntel işlemcilerde durum böyle değil sanırım.

O.C bilgi gerektiren bir iştir. Tecrübeniz yoksa bu işe kalkışmayın. Aksi taktirde bileşenlere zarar verebilirsiniz. Bazı sistemlerde çok kolay programı oluyor sanıyorum Ryzen sistemler için. Fakat İntel işlemcilerde durum böyle değil sanırım.
Hocam teorik olarak az biraz bilgim var zaten. Daha fazla öğrenebilmek için bu konuyu açtım. Günlerdir bir rehber arıyorum tam anlamıyla her şeyi açıklayan ama bulamadım. Bu konuda yardımınızı istedim

4. nesil işlemcilerde çekirdek voltajı 1.30V sonrası tehlike çanları çalıyor. Voltajı 1.29V ayarlayıp çekirdek hızını 4.6 GHz yaparak başlangıç yap. Test olarak Aida64 ve Prime 95 10 dakika yeterli olur. Testlerde sıcaklığı 80° görene kadar sıkıntı yok 80° geçtiği an testi durdur voltajı 1.25V yapıp tekrar test yap. Sıcaklık voltajı düşürdüğümüz için düşecek fakat stabilitenin bozulma ihtimali söz konusudur. Eğer 10 dakika sorun yaşamazsan hata verene kadar 1.23V, 1.21V şeklinde voltajı düşürmeye devam edersin. Doğrudan sorun yaşarsan bu sefer çekirdek hızını 4.5 GHz seviyesine düşürüp test yaparsın aynı şekilde 1.21V, 1.19V şeklinde kararlığı sağlayana kadar devam edersin.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00