İ5 4690K sisteme MSI gaming 5 mi 7 mi almalıyım?

Alacak kişi açık açık bilgim yok açıklayın bana diyor. Sen fark yok seç beğen al diyorsun. Müneccim mi bu adam? Tablo inceleme diyecek, yav bu faz ne? Gerçek olunca ne oluyor? Çift bios olsa ne olacak? Ben bu konuda bilgisiz olsam gider MSI Gaming 7 alırım. Neden? E çünkü model numarası 7 kesin üst modeldir derim. Durum öyle mi? Hayır değil. Bu anakartlarda elimden geçmedi fakat özellikleri açıkça ortada beynimi kullanmayı biliyorum. Yorumlarda doğruluyorasa?

Bütçe söylemeyi unutmuşum kusura bakmayın dediğiniz gibi sıfır sistem topluyorum ve 500 lira civarı bir bütçem var.
Şimdi Gigabyte modellerine baktım G1 diye bir modelide var gaming 5 ile arasındaki fark nedir?
Bu üç marka arasında bios desteği olarak en iyi olan hangisi?
@Silinen üye @Yararsız Üye @mali87
G1 modelinin ses kartı çok iyidir fakat faz gibi özellikleri düşüktür.

@Silinen üye ilgilendiğin için çok teşekkür ederim. Z97X-Gaming 5 alınması gereken ürün oldu şuan ama merak ettiğim şey bios güncellemeleri? Gigabyte yeteri kadar satış sonrası destek veriyor mu?

Bak şimdi şöyle bir şey var, çift BIOS özelliğine ihtiyaç duyma ihtimali ne kadar olabilir? Artık koruma sistemleri oldukça gelişmiş olduğu için eskisi kadar sık bu tür problemler çıkmıyor, çünkü zaten BIOS yedeklenerek işlem yapılıyor. Burada argümanın şu olabilirdi MSI'a karşı, CPU ile 1. RAM slotları arasında düşük ihtimalle çıkabilen ark sorunu var ve bu yüzden ilk slot çalışmayabiliyor ancak, kart iadesi anında yapılıyor ve bu benim başıma geldi.

Bu önerdiğim 3 anakart da gayet memnun edecek özelliklere sahipler. Tavsiye olarak illa sıralamam gerekecekse belki ben de Gigabyte'ı ilk sıraya koyabilirim fakat aradaki 40 TL fark, eğer başlığı açan arkadaşımızın SSD alma ya da almama gibi bir seçim yapmasına neden olacaksa, MSI Gaming 5 almasının da bir sakıncası olmaz. Seninle daha önce de Gigabyte / MSI GTX 970 kart hakkında benzer bir konuşma yapmıştık (yanlış hatırlamıyorsam) ve sen, Gigabyte'ı önermiş olmama rağmen nedenini anlayamadığım şekilde (belki de avatarımdaki ejderha logosundandır) üstüme gelmiştin.

Benim ise bu kartlar arasından şöyle bir seçim yapma yolum olurdu, dediğim gibi profesyonelce olmasa da alacağım ekran kartı hangi marka ise onu tercih ederdim. Bu dediğimden de şunun çıkmaması lazım; MSI ekran kartı alınacak diye gidip Gaming 3 anakart da alınmasın.

Peki sizi yakalamışken,
Gigabyte GTX970WF3 4GB 256Bit GDDR5 16X
Gigabyte GTX970 GAMING G1 4GB 256Bit GDDR5 16X
Arasındaki fark nedir ekran kartını zaten gigabyte düşünüyordum soğutma konusunda en iyi olan bu GTX970 miş. @Silinen üye

Gigabyte Z97 G1 sniper gerçek 4 faz kullanıyor doubler kullanılarak bunu 8'e çıkarıyor. Gaming 5 ise gerçek 8 faz kullanıyor. Daha stabil voltaj verebilirsin işlemciye. Hem daha ucuz Z97x gaming 5.

Bak şimdi şöyle bir şey var, çift BIOS özelliğine ihtiyaç duyma ihtimali ne kadar olabilir? Artık koruma sistemleri oldukça gelişmiş olduğu için eskisi kadar sık bu tür problemler çıkmıyor, çünkü zaten BIOS yedeklenerek işlem yapılıyor. Burada argümanın şu olabilirdi MSI'a karşı, CPU ile 1. RAM slotları arasında düşük ihtimalle çıkabilen ark sorunu var ve bu yüzden ilk slot çalışmayabiliyor ancak, kart iadesi anında yapılıyor ve bu benim başıma geldi.

Bu önerdiğim 3 anakart da gayet memnun edecek özelliklere sahipler. Tavsiye olarak illa sıralamam gerekecekse belki ben de Gigabyte'ı ilk sıraya koyabilirim fakat aradaki 40 TL fark, eğer başlığı açan arkadaşımızın SSD alma ya da almama gibi bir seçim yapmasına neden olacaksa, MSI Gaming 5 almasının da bir sakıncası olmaz. Seninle daha önce de Gigabyte / MSI GTX 970 kart hakkında benzer bir konuşma yapmıştık (yanlış hatırlamıyorsam) ve sen, Gigabyte'ı önermiş olmama rağmen nedenini anlayamadığım şekilde (belki de avatarımdaki ejderha logosundandır) üstüme gelmiştin.

Benim ise bu kartlar arasından şöyle bir seçim yapma yolum olurdu, dediğim gibi profesyonelce olmasa da alacağım ekran kartı hangi marka ise onu tercih ederdim. Bu dediğimden de şunun çıkmaması lazım; MSI ekran kartı alınacak diye gidip Gaming 3 anakart da alınmasın.
Yapmayın hocam internette şu live update zımbırtısı yüzünden kaç kere bios'um çöktü diyen gördüm. Bence çift bios, ülkemizdeki 30 günlük servis sürecini düşünürsek gerekli bir özellik. G1 modeli daha fazla saat hızlarına sahip, iki kartın soğutma sistemide aynı. Bütçenize uygun olanı seçin.

Peki sizi yakalamışken,
Gigabyte GTX970 GAMING G1 4GB 256Bit GDDR5 16X
Arasındaki fark nedir ekran kartını zaten gigabyte düşünüyordum soğutma konusunda en iyi olan bu GTX970 miş. @Silinen üye

Çekirdek (İşlemci) Hızı
Base Clock 1114 MHz
Boost Clock 1253 MHz

Gigabyte GTX970 GAMİNG G1 4GB 256Bit GDDR5 16X
Çekirdek (İşlemci) Hızı
Base Clock 1178 MHz
Boost Clock 1329 MHz Gaming G1 daha hızlı anlayacağın. www.novabilgisayar.com: GIGABYTE GTX 970 G1 Gaming, 4GB, GDDR5, 256 bit 13, Fiyat: 1.321 TL

Şimdi baktım toplam 3 adet bios güncellemesi çılartmışlar. Tabi şöylede bir şey var anakart stabilse, bir sorunu yoksa adamlar boşuna Bios update çıkarmayabilirler. (y)

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı