i5 4690K ve GTX 780 sisteme OC yapmak

Hocam şöyle söyleyim. Siz frekans hızını OC ediyorsunuz. İşlemcinin bellek ve önbellek hızları değişmiyor. Zaten OC bile 4GHz yapsanız ile işlemci her çekirdeğini 4GHz olarak çalıştıramıyor. Max 2-3FPS fark eder.
O zaman önemli olan Ekran kartına Overclock yapmak hocam :) Onun için kasa içi soğutmanın ve Psu'nun güçlü olması gerekiyor sanırım.

Evet kesinlikle. Güçlüden kastımız ekran kartına daha çok güç gideceği için PSU'nun patlamaması :) Soğutma kesinlikle çok önemli, parçalar zarar görebilir.
700 W 80 Plus Psu kullanıyorum hocam, kasa içerisinde 7 adet fan mevcut bir miktar zorlamayı denesem mi? :D Bir sorum daha vardı bu kartı 7 senedir kullanıyorum, işlemciler kadar kilit rol oynamasa da bazıları ekran kartına termal macun öneriyorlar. Sizce böyle bir şey yapmalı mıyım? Yük altında en fazla 60 derece falan oluyor pek ısınmıyor kart.

700W 80 Plus PSU kullanıyorum hocam, kasa içerisinde 7 adet fan mevcut bir miktar zorlamayı denesem mi? :D Bir sorum daha vardı bu kartı 7 senedir kullanıyorum, işlemciler kadar kilit rol oynamasa da bazıları ekran kartına termal macun öneriyorlar. Sizce böyle bir şey yapmalı mıyım? Yük altında en fazla 60 derece falan oluyor pek ısınmıyor kart.

7 Sene uzun bir süre. Termal macun çok önemli aslında. Kalitelisi kullanılmalı ve 3 - 6 ayda bir değiştirilmeli bence en sağlıklısı için. En geç 1 sene diyelim hadi. Onun dışında sisteme zarar vermemek için yavaş yavaş deneyerek karar noktasına çıkman lazım. Ne olacağını bilmeden direkt en üst noktada OC yapmak riskli ve yanlış. Bilemiyorum yani :D stok olarak sürdükleri termal macun aslında uzun yıllar götürüyor ancak 7 sene de çok fazla.

Son düzenleme:
7 Sene uzun bir süre. Termal macun çok önemli aslında. Kalitelisi kullanılmalı ve 3 - 6 ayda bir değiştirilmeli bence en sağlıklısı için. En geç 1 sene diyelim hadi. Onun dışında sisteme zarar vermemek için yavaş yavaş deneyerek karar noktasına çıkman lazım. Ne olacağını bilmeden direkt en üst noktada OC yapmak riskli ve yanlış.
Bu sistem bana 7 sene iyi dayanmış :D Ne işlemciye ne de ekran kartına termal macun sürdüm bu kadar süre. İşlemci bir tık ısınıyor onun için termal macun söylettim ama araştırdığımda bu macunun ekran kartlarına da sürülebildiğini gördüm. Arctic Mx-4 markalı. Ekran kartının ısınma sorunu olmasa dahi sürmeye gerek var mı acaba? Sizin de başınızı ağrıttım kusura bakmayın :D Bende pek görmemiştim ekran kartına termal macun olayını araştırayım biraz daha :D

Kardeş mesela "mario" var onu RTX 2080 Ti 256 MB RAM ve Intel 4004 "çok eski bir işlemci" onlar var mario yu oynayabilir misin hayır çünkü işlemci ve RAM çok az onun için oynayamazsın o yüzden hem işlemci hem ekran kartı overclock et.
Açıkcası bende böyle düşünmüştüm. Çok fazla yük bindirmesem de 4 Ghz ye çekeyim işlemciyi diyorum.

Bu sistem bana 7 sene iyi dayanmış :D Ne işlemciye ne de ekran kartına termal macun sürdüm bu kadar süre. İşlemci bir tık ısınıyor onun için termal macun söylettim ama araştırdığımda bu macunun ekran kartlarına da sürülebildiğini gördüm. Arctic Mx-4 markalı. Ekran kartının ısınma sorunu olmasa dahi sürmeye gerek var mı acaba? Sizin de başınızı ağrıttım kusura bakmayın :D Bende pek görmemiştim ekran kartına termal macun olayını araştırayım biraz daha :D

Yok hocam buraya insanlara yardımcı olmak için giriyoruz. Benim sorunum olduğunda da bana ediyorlar. Ekran kartına termal macun sürülüyormuş. Duymadım dediğim açıp eski konulara bakıp hatırladım. Ancak dediğim gibi stok macun uzun süre de dayanabiliyormuş. Termal macunun amacı ısı iletimini soğutucu bloğa daha hızlı aktarmak. Kesinlikle ısıda rol oynuyor yani. Kullanın.

Açıkcası bende böyle düşünmüştüm. Çok fazla yük bindirmesem de 4 GHz'ye çekeyim işlemciyi diyorum.

İyi diyorsun bir de "FPS düşmesi" muhabbeti var onu engelleyebilirsin. " FPS düşmesi " işlemci ve ekran kartı uyumsuz çalışınca FPS düşer " FPS düşmesi "ni uyumlu çalışarak engelle yebilirsin.

İyi diyorsun bir de "FPS düşmesi" muhabbeti var onu engelleyebilirsin. " FPS düşmesi " işlemci ve ekran kartı uyumsuz çalışınca FPS düşer " FPS düşmesi "ni uyumlu çalışarak engelle yebilirsin.
Hocam size bir şey diyeyim mi ben bunu işlemcinin turbo boost özelliği kapalıyken çok yaşıyordum. 120-200 arası 20-30 saniyede bir gidip geliyordu. En azından bu turbo boostu açtığım zaman artık 170-200 arası alıyordum bir Fps oyununda. O da 3.9 haliyle olduğu zamandı. Yani 4.2 veya 4.3 yaparsam Fps düşmesi sorununu pek yaşamam sanırım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı