i5 4690K ve GTX 970 Sistem Aşırı Iısnma

AladdinTeksoy

Hectopat
Öncelikle merhaba. Msi gtx 970 ekran kartı , i5 4690k işlemcim, msi gaming 5 ankart, 4*2 modül ram , 1T ise hardisk ve cooler master rck-380 kasam var. Sisteme ayrı bir fan almadım. Sistemi 15 tatilde almıştım. Sınavlardan dolayı pc yi açmadım. Son 1 haftadır pc yi kullanıyorum. Sistemin çok ısındığını fark ettim. Kasanın içini açtım baktım bir tane fanın kablosu takılı değilmiş. Kabloyu taktım bu sefer de sistem in sıcaklık derecesi oyun oynarken 95 ile 100 arasına çıkıyor. Fanın kablosunu takmadan önce bu kadar değildi. Önerilerinizi bekliyorum.

Öncelikle merhaba. Msi gtx 970 ekran kartı , i5 4690k işlemcim, msi gaming 5 ankart, 4*2 modül ram , 1T ise hardisk ve cooler master rck-380 kasam var. Sisteme ayrı bir fan almadım. Sistemi 15 tatilde almıştım. Sınavlardan dolayı pc yi açmadım. Son 1 haftadır pc yi kullanıyorum. Sistemin çok ısındığını fark ettim. Kasanın içini açtım baktım bir tane fanın kablosu takılı değilmiş. Kabloyu taktım bu sefer de sistem in sıcaklık derecesi oyun oynarken 95 ile 100 arasına çıkıyor. Fanın kablosunu takmadan önce bu kadar değildi. Önerilerinizi bekliyorum.

Msi afterburner ile sistemi test edip sıcaklık değerlerini kontrol ediniz k serisi bir işlemci ve oc anakart kullanıdığına göre sisteminiz overclock'lu olabilir. Bios üzerinden sisteminizin overclock olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Sisteminizde söylediğiniz gibi stok fan kullanıyorsa overclock yapıldığında ısınması normaldir sisteminizi overclock'lu kullanmaya devam edecekseniz. Yapacağınız iş çok kolay öncelikle işlemcinin termal macununu yenileyip cooler master hyper 212 evo bir soğutucu alıp sisteme takıp keyfinize bakın :D

Kasanın ön tarafında bir fan var fan içeri üflemiyor dışarı üflüyor. Onla alakalıda olabilirmi?

Kasanın önünde bir fan var fan içeri üflemiyor dışarı üflüyor. Onla alakalıda olabilirmi?

Msi afterburner ile sistemin oyundayken ve boştayken sıcaklık değerlerini yazarsanız ona göre yönlendirelim sizi ayrıca bios girip aşağıdaki resimdeki alanın aktif olup olmadığını kontrol edermisiniz.

msi.jpg

Kasanın ön tarafındaki fan içeriye hava üfleyip kasaya taze hava sokmak içindir. Dışarı hava üflemesinin pek de bir mantığı yok. Kasanın içine hava üfleyecek şekilde ayarlayabilirsiniz. Birde kasa rahat hava alabilecek bir yerde olsun yanında ısınmasına sebep olacak bir alet olmasın.

Kontrol ediyorum. Bu arada sistemim oc lu.
Aladdin bey sorun düşündüğüm gibi sisteminiz oc olduğu için stok fan soğutma işlemini gerçekleştiremiyor. Bu yüzden işlemciniz ısınıyor yapacağınız tek şey işlemcinizin termal macununu yenileyip cooler master hyper 212 evo bir soğutucu alıp sisteme takıp kullanmaktır. Eğer şimdilik ben fan alamam diyorsanız sistemi oc moddan çıkartıp normal bir şekilde kullanabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı