İ5 4690K ve GTX 970 Tabanlı Sistem Toplama

Anakart biraz fazla olmuş, şöyle sorayım hemen sistemi ileride oc yapacak mısınız?
OC yapmayı düşünüyorum. bu yüzden 4690K işlemci alacağım. anakartı seçmemin nedeni MSI ı sevmemem ve aynı kalitede bir anakartın ASUS markası 150 lira daha fazla olması.

Ama dedigim gibi shadow mordor, far cry 4k testlerinde bile 1900 mb ram kullanımını geçtiklerini görmedim, ben buna dayanarak söyledim 4 gb ram gereksizdir diye. Şimdi en son çıkan oyunu ultra ayarlarda açtığımda bile 2 gb ram den fazla kullanmıyorsa, 4 gb mantıksız değilmi? İleriye yatırım dediğinizi duyar gibiyim ona bir lafım yok.
VRAM'i yüksek diye o kadar güncel ve performanslı karttan mı vazgeçsin? 2Gb 512 bit kart bu karttan daha performanslı olamaz. Verdiğim rehberi izleyin:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

o konuda haklısın fakat gtx970 ve gtx980 de o iş değişiyor. en iyi ekran kartları bunlar şu an.
En iyi ekran kartları bunlar mı?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

İzlemeni öneririm.

OC yapmayı düşünüyorum. bu yüzden 4690K işlemci alacağım. anakartı seçmemin nedeni MSI ı sevmemem ve aynı kalitede bir anakartın ASUS markası 150 lira daha fazla olması.

Merhabalar anakartlar performans olarak pekte etkisi yok açıkçası bunu unutmayın, Msi tek tuşla oc seçeneği sunmakta tercih edilebilir elbette sizin kararınız.

VRAM'i yüksek diye o kadar güncel ve performanslı karttan mı vazgeçsin? 2Gb 512 bit kart bu karttan daha performanslı olamaz. Verdiğim rehberi izleyin:

Arkadaşım ben orda güncel karttan vazgeç eski kartı al diye birşey dediğimi görüyormusun ? Ben ayni güncellikteki benzer işlemci ve yonga mimarisine sahip kartları kastederek bunları söyledim. Söylemediğim şeylerle beni itham edileceğine iyice oku yazdığımı. Yazdığımda yanlışlık olabilir, bunuda düzgünce belirtirsin.

En iyi ekran kartları bunlar mı?

İzlemeni öneririm.

Tek GPU'da olduğunu söylemeyi unutmuş arkadaş. Çift GPU tek ekran kartı R9 295x2 ama, çift GPU çift ekran kartında GTX 980 SLIx2.

öncelikle herkesten özür dilerim. hesabım 24 saatliğine dondurulmuştu. şimdi herkese cavap yazacağım.

Anakartı MSI Z97 Gaming 5, ekran kartını MSI GTX 970, kasayı da bununla değiştirirseniz, cebinizde kalan para ile SSD'yi 250 GB'ye çıkartabilirsiniz.
Ekran kartından bit puanından çok daha önemli şeyler var, GPU mimarisi ve GPU gücü gibi.

merhaba. öncelikle anakart MSI almam. gggabyte yada ASUS olmalı. ekran kartınta yaptığım araştırmada MSI asusta iyiymiş. teşekkür ederim. son olarak o kasanın içine CM 212 evo sığmıyor. yoksa ben de onu almak isterdim.

- Anakartınızı Z97 Gaming 5 veya 7 ile değiştirin.
- Ekran kartınız pahalı, MSI veya Gigabyte G1 GTX970'lere bakın.
- Kalan para ile SSD'yi Samsung 840 250 gb yapın.
merhaba. anakartı değiştirebilirim. ama ASUS veya Gigabayt olmalı. ekran kartı tamam MSI a geçiyorum. son olarak da bir ssd ye o kadar para vermem :) onun yerine ilerde m.2 sata alabilirim. şimdilik 120 gb yeter. windows ve temel programlar açılsın yeter şimdilik.

120 gb alabilirsiniz. Anakartı neden Asus veya Gigabyte istiyorsunuz?

birçok yabancı sitede msi anakartlarla ilgili birçok problem yaşandığını okudum. tabiki diğerlerinde de yaşanıyor ama msi da biraz daha fazla gördüm ve okudum. gigabyte ve asus anakart konusunda msi dan daha kaliteli deniliyor. ne kadar doğru bilmem tabi. ve tabi daha stabil OC için gereken gerçek faz sayısı da msi da daha az. mesela msi gaming 7 de 6 tane faz varken gigabyte gaming 5 ve 7 de 8 tane gerçek faz var. aradaki fiyat farkı da öyle uçurum değil.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı