i5 4690K ve RX 570 GPU kullanımı düşüyor

Hocam gönderdiğin bilgilere göre senin CPU sürekli aşırı zorlanıyor gibi. RX 570 için biraz güçsüz kalmış sanırım.

Ama bu işlemcinin darboğazı bu ekran kartıyla pek mümkün görünmüyordu. Aynı zamanda araştırdığım zaman herkes çok pozitif yorumlar yapmıştı.

Hocam gönderdiğin bilgilere göre senin CPU sürekli aşırı zorlanıyor gibi. RX 570 için biraz güçsüz kalmış sanırım.
Darboğaz falan yok. i3 4170 bile RX 570 %5-%10 darboğaz ile destekler. Ayrıca i5 4690k fazlasıyla yeterli.

Öncelikle hepinize teşekkür ederim.
PSU olarak 600W 80+ Kullanıyorum,

Bu da PUBG değerlerim, bu sefer gpu kullanımım daha stabil oldu %92-100 arasında seyretti.
Hangi ayarlarda ?

Darboğaz falan yok. i3 4170 bile RX 570 %5-%10 darboğaz ile destekler. Ayrıca i5 4690k fazlasıyla yeterli.

Hangi ayarlarda ?

High ayarlarda bu sonuçları elde ettim ve bu sırada OBS ile video çekimi yapıyordum sanırım işlemci değerleri ondan bu kadar yüksek çıkmış.

Son düzenleme:
High ayarlarda bu sonuçları elde ettim ve bu sırada obs ile video çekimi yapıyordum sanırım işlemci değerleri ondan bu kadar yüksek çıkmış.
Ah, ah neden böyle yapıyorsunuz ? OBS ile yapmayın ya şunları.

OBS kapalı olarak tekrar atın.

+ Arma 3 sıkıntılı. RX 570 ile zaten o oyunu 30-40FPS'den yukarı oynamayı beklemeyin.

Ah, ah neden böyle yapıyorsunuz ? OBS ile yapmayın ya şunları.

OBS kapalı olarak tekrar atın.

+ Arma 3 sıkıntılı. RX 570 ile zaten o oyunu 30-40FPS'den yukarı oynamayı beklemeyin.

Değerleri video üzerinde göstermek istedim lakin inanılmaz derecede frame drop aldım videoda o yüzden bu şekilde ss attım ama açık unutmuşum :)

Bu da normal değerleri

Dosya Ekleri

• 333.jpg
    333.jpg
    271,8 KB · Görüntüleme: 82
Değerleri video üzerinde göstermek istedim lakin inanılmaz derecede frame drop aldım videoda o yüzden bu şekilde ss attım ama açık unutmuşum :)

Bu da normal değerleri
Evet, normal değerler olması gerektiği gibi. Şahsen bir sıkıntı göremedim. RX 570 ile yüksek ayarlarda zaten 70-80 FPS alırsınız maksimum. Arma 3 sıkıntılı bir oyun. Kafaya pek takmayın.

Bu arada RX 570'ten memnun musunuz ?

Net bir bilgim yoktu, sanırım diyerek de bunu belirttim, yine de yanlış bilgi için kusura bakmayın. OBS dolayısıyla işlemci kullanımı %100'e çıkmış belli ki.
Evet, normal değerler olması gerektiği gibi. Şahsen bir sıkıntı göremedim. RX 570 ile yüksek ayarlarda zaten 70-80 FPS alırsınız maksimum. Arma 3 sıkıntılı bir oyun. Kafaya pek takmayın.

Bu arada RX 570'ten memnun musunuz ?

Darboğaz konusu olmadığı için ben de rahatladım şuan. RX 570'e R9 280 modelinden geçiş yaptım ve gözle görülür bir fark ortaya çıktı. Şuan çok memnunum sistemim her ne kadar da eski nesil olsa da aldığım sonuç ve f/p deneyimi gerçekten beni tatmin etti. 950 Liraya bu kadar performans farkı yaratacak bir ürün olacağını tahmin etmiyordum. Yardımlarınız için de teşekkürler tekrardan.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı