i5 4690K vs i7 4790K Tabanlı Sistem Seçimi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Herkesin kullandığı ucuz ama etkili denilen Zalman Z3 Plus var. Corsair daha iyi gibi sanki ama Gigabyte Sumo ile ilgili bir bilgim yok. Yardım edebildiysem ne mutlu.

2 sistem arasında oyunlardan yana hiç fark yok belki 1-2 fps farkeder işlemciden dolayı. 5100 ile bütçeni zorlayacaksan alma gerek yok 4200 lük sana fazlasıyla yeterli olur.
Gta 5 gibi oyunları rahat rahat oynarsın hiçbir sıkıntı olmaz. İşlemci fanına gelince oc yapılmayacaksa yeterli ama biraz ses yapar o kadar. Ama istersen cooler master hyper 212 evo alabilirsin. En azından anakarttan otomatik oc genie ile oc yaparsın.
Kasalara gelince corsair kaliteli parasının hakkını kesinlikle veriyor, Gigabyte sumo konusunda bir fikrim yok. Ben corsair graphite 230t aldım.
Fiyatlara gelince eğer ki Vatan bilgisayar zorunluluğun yok ise Eksen bilgisayar, Hızlıal, Exa bilgisayar, Sinerji, İnventus buralara bakın fiyat karşılaştırmaları yapın. Fiyat en az 200-300 tl iniyor, bu da az bir para değil direk 120mm radyatörlü sıvı soğutma alabilirsin :).
Bu arada amaç oyun ise ramleri 2x4 şeklinde 8gb düşürebilirsin daha sonra 16 yaparsın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı