i5 4690K vs i7 4790K

tarkanbeyaz

Kilopat
Katılım
8 Haziran 2015
Mesajlar
96
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selam arkadaşlar,

Burada açmış olduğum bir kaç öneri başlıkları sonucu yeni bir sistem topladım sayılır. Sayılır diyorum çünkü Casper'dan aldığım eski bilgisayarımın içindeki bazı bileşenleri de kullanmak istiyorum. Şimdi öncelikle kasa ve monitörümü almış bulunmaktayım. Kasayı kutusundan bile çıkarmadım ve kendisi Zalman Z11 Neo olmaktadır. 700w Güç kaynağıda dahili olarak beraberinde geldi. 12 volt altında 696w yazdığını belirtmek isterim. Şimdiye kadar neden almadığım konusunda beni pişman eden ve çok memnun kaldığım Asus VN247H model 23.6" monitörümü şu an kullanıyorum. Bana, kargosu ve gümrük vergisi ile toplamda 418 dolara (1170 TL) patlayan Evga GTX970 FTW model ekran kartım ise şu anda okyanus üzerinde bana doğru seyrededursun; ben i5 2500k işlemcimi seneye değiştirmeyi düşünürken, "en iyisi bu kadar güzel sisteme anakart ve işlemciyi değiştirerek taçlandırayım" dedim. Burada siz devreye giriyorsunuz?

i5 4690k ile i7 4790k arasında ne fark var? Sadece oyun bilgisayarı olacağını düşünürsek açıkcası 4690k fazlasıyla işimi görür gibi geliyor. 4790k da kaçırdığım ne olur?

Son olarak hangi anakartı önerirsiniz? 1000-1500TL bütçem var. Tercihim bu bütçeye bu ürünler çok iyi ama bu kadar para vermene gerek yok. Bu paralara da çok iyi performans alırsınız demeniz?

Şimdiden teşekkürler.
 
Bence ikinci el garantisi dolmamış faturası falan mevcut oturduğun il içerisinde olan bir kişiden 4690k al geç derim. Nasıl olsa zamana karşı yarışma yada render gibi bir derdin yok. Böylelikle elinde tahminen 400-500 tl gibi bir rakam daha kalır onu da ya cebine koyarsın yada gene mevcut bilgisayarına farklı bir yatırımda bulunursun.
 
En basitinden şöyle düşün i5 iyi bir sıvı soğutmayla i7 seviyesine çıkıyor. Bu iki işlemcinin oyunlardaki fps farkı ise 3 ile 5 fps oynar. Uzun vadede ilerde çıkıcak ekran kartı gereksinimleri olsun oyun gereksinimleri olsun i7 + 212 evo tercihi daha iyi tercih olur.
 
Bütçe, anakart ve işlemci beraber olarak ayarladım. Önerilen anakartın nedenleri ve artılarını bana getirilerini yazarsanız sevinirim. Neye para verdiğimi sizin tecrübelerinize dayanarak karar vermek daha hoşuma gider.
 
Bütçe anakart ve işlemci beraber. Sadece anakarta 1000 lira vermeyi düşünmüyorum. İşlemci i7 önerirseniz anakarta 300-400 Tl ayırmam gerekir gibi..
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı