Xigmatek pek kaliteli degil PSU konusunda. Klavyeyi Everest almayin paraniz bosa gider alirsaniz. ZALMAN gayet kaliteli ve dayaniklidir. 80 Plus olmak zorunda degil.
Dostum PSU çok eski zamanda kullanılan bir güç kaynağı olduğu için uygun fiyatta. Çok istiyosan alıp deneyebilirsin. Bu arada Zalman 600W gayet iyi bir PSU. Hatırladığım kadarıyla 554W veriyor tam bilmiyorum. 80+ olmadığı halde ondan daha iyi olduğu kesin.
Yeni bir sistem önerebilirim ancak ısrarla uyumlu mu diye sormuşsun. Şunları düzeltirsen uyumlu olacaktır:
- Z97 PC Mate overclock konusunda başarılı değil. En az Z97-AR veya Z97 Gaming 3 alınmalı.
- Everest klavye ve mouse çöptür. Onun yerine Logitech G300 mouse ve G103 klavyeye yönel.
- ZM500-LE bu sisteme fazlasıyla yeter. Ayrıca %75 verimlilikte gayet kaliteli bir PSU. Onu alın.
Yeni bir sistem önerebilirim ancak ısrarla uyumlu mu diye sormuşsun. Şunları düzeltirsen uyumlu olacaktır:
- Z97 PC Mate overclock konusunda başarılı değil. En az Z97-AR veya Z97 Gaming 3 alınmalı.
- Everest klavye ve mouse çöptür. Onun yerine Logitech G300 mouse ve G103 klavyeye yönel.
- ZM500-LE bu sisteme fazlasıyla yeter. Ayrıca %75 verimlilikte gayet kaliteli bir PSU. Onu alın.
Z97 PC Mate'i alma demiyorum. 4690K'yı 4.5GHz'lere çıkaracaksan stabil bir overclock deneyimi yaşayamazsın. Yoksa otomatik overclock ile 3.8GHz'lerde kullanılabilir. Ama 2. önerimde çok ısrarcıyım. Everest pişmanlıktır, sakın alma. Önerdiğim klavye-mouse çok sağlam ve kaliteli, kaçırma.