i5 5200U Dizüstü bilgisayarda ani FPS düşmesi

BERAT ALTUNTOPPP

Centipat
Sistemim:

Intel Core i5 5200U
4GB RAM
HP Dizüstü bilgisayar.

Laptop kullanıcısıyım fakat durum bu şekilde, oyunu ilk açtığımda 60 FPS sabit fakat oyun ortalarında FPS düşüyordu. O sırada görev yöneticisindeki durum bu şekilde:
Adsız.png

Son düzenleyen: Moderatör:
93 derece çok yüksek bir değer. Bu sıcaklıkla oyun oynamayın bence, cihazınıza zarar verebilirsiniz. Fanınız iyi çalışmıyor olabilir. Bazı laptop modellerinin kronik ısınma problemleri oluyor bir de. Onun dışında fanlı altlık alıp laptopunuzu o şekilde kullanabilirsiniz. Ben iyi bir ürün öneremem, bu konuda çok bilgim yok. Ama iyi laptop soğutucusu diye sorarsanız başka bir konuda illa ki bilen biri çıkar. Tek önerim 150 liranın altına bir şey almamanız olur, o fiyatın altındakiler genellikle dandik materyallerden üretilmiş, iyi soğutmayan modeller oluyor. Burada da öneren çıkabilir. PROCHOT'u kapatmanızı da önermem, cihaz kendi sağlığı için hızını düşürüyor sonuçta.
kankam şöyle yapsam yararlı olurmu
1- Termal Macun yenileme
2- Format atma
3- 4gb rami 6 ya çekme
4- fanı temizlettirme
5- soğutucu alma
BUNLAR YARARLI OLURMU

Hocam cihaz 1 2 senelikse ve hiç temizlenmemişse, bu yavaşlama sorunu da yeni yeni başladıysa fanı temizlettirme ve macun yenilettirme yardımcı olabilir. Ama format veya ram arttırmanın ısınmaya pek etki edeceğini sanmıyorum. Bir de bazı laptoplarda kronik ısınma problemleri oluyor kasasının dizaynı, kullanılan materyaller falan yüzünden. Öyle bir durum varsa temizlettirince de çözülemeyebilir. Özellikle HP'nin bazı modellerinde böyle sorunlar oluyordu diye hatırlıyorum.

Hocam cihaz 1 2 senelikse ve hiç temizlenmemişse, bu yavaşlama sorunu da yeni yeni başladıysa fanı temizlettirme ve macun yenilettirme yardımcı olabilir. Ama format veya ram arttırmanın ısınmaya pek etki edeceğini sanmıyorum. Bir de bazı laptoplarda kronik ısınma problemleri oluyor kasasının dizaynı, kullanılan materyaller falan yüzünden. Öyle bir durum varsa temizlettirince de çözülemeyebilir. Özellikle HP'nin bazı modellerinde böyle sorunlar oluyordu diye hatırlıyorum.
Bilgisayar bu kardeşim kafam almıyor bu kadar küçük kasaya nasıl bu kadar birşey sıkıştırmalarını çok ısınıyor el değmiyor pubg lite oynarken ama eskiden böyle yapmıyordu eskiden dediğim de 4,5 ay önce ve en son 1 sene önce bilgisayarcıya götürüp termal macun yenilettirmiştim. Sorunum inşallah termal macun ile çözülür
Bilgisayar bu kardeşim kafam almıyor bu kadar küçük kasaya nasıl bu kadar birşey sıkıştırmalarını çok ısınıyor el değmiyor pubg lite oynarken ama eskiden böyle yapmıyordu eskiden dediğim de 4,5 ay önce ve en son 1 sene önce bilgisayarcıya götürüp termal macun yenilettirmiştim. Sorunum inşallah termal macun ile çözülür
bu arada cihaz 6 senelik ama en son 1 sene önce macunu yenilettirp format attırmıştım

Dosya Ekleri

• 2BF8E6EC-8436-4462-83DE-E5BE35FE4D5C.jpeg
    2BF8E6EC-8436-4462-83DE-E5BE35FE4D5C.jpeg
    731 KB · Görüntüleme: 52
Değiştirmeden önce de aynı şekilde ısınıyor muydu? Belki kalitesiz bir macun sürmüştür. 4 5 ayda yıpranacak bir şey değil yoksa. Bu forumda Arctic MX-4 marka macunun çok önerildiğini gördüm, ondan sürdürtebilirseniz daha iyi olur belki.

Sistemim:

Intel Core i5 5200U.
4 GB RAM.
HP dizüstü bilgisayar.

Laptop kullanıcısıyım fakat durum bu şekilde, oyunu ilk açtığımda 60 FPS sabit fakat oyun ortalarında FPS düşüyordu. O sırada görev yöneticisindeki durum bu şekilde:
Eki Görüntüle 638511

Kardeşim sırasıyla yapılacaklar şunlar donanımsal ve yazılımsal:
4 GB RAM ilavesi,
Oradaki şarj yeri varya oraya sağ tıkla-ayarlar-güç ayarları-gelişmiş güç ayarları-işlemci güç yönetimine gel-en az ve en çok işlemci durumunu 100 yapın hepsini-soğutmayı da etkin yapın.
Ekran kartını güncelleyin.
Gereksiz hizmetleri kapatın YouTube'da var detaylı Windows Update-Windows Search-tanılama hizmeti gibi RAM yiyen hizmetleri kapatın ama önce araştır YouTube'dan.
Oyunda ayarları düşüğe çek
PC'yi güç ayarlarından yüksek performansa al
PC'yi şarza takılı oyna.
Soğutucu tak.
2.ci yeri kesin yap yapmazsan işlemci düşükte çalışır hepsini 100 yap tavsiyem.
kankam şöyle yapsam yararlı olurmu
1- Termal Macun yenileme
2- Format atma
3- 4gb rami 6 ya çekme
4- fanı temizlettirme
5- soğutucu alma
BUNLAR YARARLI OLURMU
8 e çek rami.

Değiştirmeden önce de aynı şekilde ısınıyor muydu? Belki kalitesiz bir macun sürmüştür. 4 5 ayda yıpranacak bir şey değil yoksa. Bu forumda Arctic MX-4 marka macunun çok önerildiğini gördüm, ondan sürdürtebilirseniz daha iyi olur belki.
tamamdır sürekli oyun oynayan birisiyim ve benim için “termal macun sürekli oyun oynayan biri için pek dayanamaz anca 4,5 ay dayanır” denmişti. İşin özü ben bu hafta gidicem termal macun ve fan temizliği yaptırıcam birde kaliteli bir soğutucu alıcam inşallah olur birde youtube ile uğraşan birisi olduğum için render da zorluyor neyse işte bu kadar .
rami alırsam oyun ve bilgisayar tahatlar diye umuyorum bide render yapıyorumya oda zorluyor
Kardeşim sırasıyla yapılacaklar şunlar donanımsal ve yazılımsal:
4 GB RAM ilavesi,
Oradaki şarj yeri varya oraya sağ tıkla-ayarlar-güç ayarları-gelişmiş güç ayarları-işlemci güç yönetimine gel-en az ve en çok işlemci durumunu 100 yapın hepsini-soğutmayı da etkin yapın.
Ekran kartını güncelleyin.
Gereksiz hizmetleri kapatın YouTube'da var detaylı Windows Update-Windows Search-tanılama hizmeti gibi RAM yiyen hizmetleri kapatın ama önce araştır YouTube'dan.
Oyunda ayarları düşüğe çek
PC'yi güç ayarlarından yüksek performansa al
PC'yi şarza takılı oyna.
Soğutucu tak.
2.ci yeri kesin yap yapmazsan işlemci düşükte çalışır hepsini 100 yap tavsiyem.

8 e çek rami.
kardeşim inşallah iyi olur ben şahsen rami ikiye katlayınca bilgisayarın rahatlayacağını düşünüyorum
birde render yapıyoum youtube ile uğrsştığımdan dolayı işte böylee

Son düzenleme:
Tamamdır sürekli oyun oynayan birisiyim ve benim için “termal macun sürekli oyun oynayan biri için pek dayanamaz anca 4, 5 ay dayanır” denmişti. İşin özü ben bu hafta gideceğim termal macun ve fan temizliği yaptırıcam bir de kaliteli bir soğutucu alacağım inşallah olur bir de YouTube ile uğraşan birisi olduğum için render da zorluyor neyse işte bu kadar.
RAM'i alırsam oyun ve bilgisayar tahatlar diye umuyorum bir de render yapıyorumya oda zorluyor.

Kardeşim inşallah iyi olur ben şahsen RAM'i ikiye katlayınca bilgisayarın rahatlayacağını düşünüyorum.
Bir de render yapıyoum YouTube ile uğrsştığımdan dolayı işte böylee.

Kanka plan ayarlarını değiştir oradan gelişmiş güç ayarlarını değiştir işlemci güç yönetimi en az ve en yükseğide 100 yap. Soğutmayı ikisi de etkin olsun uygula çık uygulamassan dediğimi RAM etki etmez bile işlemcide önemli faktör işlemci yüksek frekansta çalışır Turbo'da kasmaz PC ve soğutucu tak.

Kanka plan ayarlarını değiştir oradan gelişmiş güç ayarlarını değiştir işlemci güç yönetimi en az ve en yükseğide 100 yap. Soğutmayı ikisi de etkin olsun uygula çık uygulamassan dediğimi RAM etki etmez bile işlemcide önemli faktör işlemci yüksek frekansta çalışır Turbo'da kasmaz PC ve soğutucu tak.
ram alırsam nasıl alıcam ?

1597599614294.png

Bu CPUZ programında ram böyle slot 1 ise boş

1597599640561.png

Ram taktırmayı SSD taktırmayı düşünüyorum

Dosya Ekleri

• 1597599587038.png
    1597599587038.png
    57,8 KB · Görüntüleme: 61
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı