i5 5200U laptopta Windows 10 kasıyor

Hakan White

Hectopat
Merhaba, Windows 10 Home 64 Bit laptop var işlemci i5-5200u 2.20GHz 8 GB DDR3 RAM 1TB eski HDD disklerden var. Bu bilgisayar daha önceden Windows 8.1 kullanıyormuş. Sorunum şu, Windows 10 bu bilgisayarda çok kasıyor. Mesela Windows ayarlarına gireceğim tıklıyorum tepki yok. Ortalama 5-6 saniyede tepki veriyor açarken veya bir şeye tıklıyorum bazen hızlı tepki veriyor bazen çok yavaş. RAM kullanımı boşta genelde 4 GB yazıyor. 4 GB Windows kullanıyor. Sorum şu bu bilgisayarın işlemcisimi kaldırmıyor yoksa SSD olmadığı için mi böyle? SSD takınca çok akıcı olur mu? Okuduğunuz için teşekkür ederim.

Merhaba, Windows 10 Home 64 Bit laptop var işlemci i5-5200u 2.20GHz 8 GB DDR3 RAM 1TB eski HDD disklerden var. Bu bilgisayar daha önceden Windows 8.1 kullanıyormuş. Sorunum şu, Windows 10 bu bilgisayarda çok kasıyor. Mesela Windows ayarlarına gireceğim tıklıyorum tepki yok. Ortalama 5-6 saniyede tepki veriyor açarken veya bir şeye tıklıyorum bazen hızlı tepki veriyor bazen çok yavaş. RAM kullanımı boşta genelde 4 GB yazıyor. 4 GB Windows kullanıyor. Sorum şu bu bilgisayarın işlemcisimi kaldırmıyor yoksa SSD olmadığı için mi böyle? SSD takınca çok akıcı olur mu? Okuduğunuz için teşekkür ederim.
Core Temp ile sıcaklık değelerine bir bakın. Eğer en basit işte bile yüksek sıcaklıklara sahipse, sorun bundan kaynaklı olması muhtemel. Aksi durumda, HDD yüzünden. Crystaldiskinfo ile bir HDD'nin de SMART verilerinde hata var mı bakın.
Linux kurmayı deneyebilirsiniz birde.

Core Temp ile sıcaklık değelerine bir bakın. Eğer en basit işte bile yüksek sıcaklıklara sahipse, sorun bundan kaynaklı olması muhtemel. Aksi durumda, HDD yüzünden. CrystalDiskInfo ile bir HDD'nin de Smart verilerinde hata var mı bakın.
Linux kurmayı deneyebilirsiniz bir de.

Hocam işlemci sıcaklıklarını resim olarak attım HDD için dediğiniz programı kurdum ama sağlık olarak iyi yazıyor HDD için başka nereye bakacağım bilmiyorum.

Dosya Ekleri

• IMG_20251216_162758.jpg
    IMG_20251216_162758.jpg
    309,6 KB · Görüntüleme: 17
Son düzenleme:
Hocam işlemci sıcaklıklarını resim olarak attım HDD için dediğiniz programı kurdum ama sağlık olarak iyi yazıyor HDD için başka nereye bakacağım bilmiyorum.
Sıcaklık gayet iyi. HDD için ise uygulamanın tamamı görünecek şekilde ekran görüntüsü alıp, atın. Telefon ile çekmenize gerek yok.

Resimleri attım hocam.
Turp gibi. Bir SSD'e ihtiyacınız var kısaca. Eğer alacak bütçeniz yoksa Linux deneyebilirsiniz veya Win 10 LTSC sürümleri ama Linux daha akıcı olacaktır. Linux önerisi için konu açmanızı öneririm, dalım değil çünkü.

Turp gibi. Bir SSD'e ihtiyacınız var kısaca. Eğer alacak bütçeniz yoksa Linux deneyebilirsiniz veya Windows 10 LTSC sürümleri ama Linux daha akıcı olacaktır.

SSD sipariş ettim. Windows kullanmak istiyorum alışkanlık dolayısıyla i5 5200U Windows 10'u zorlanmadan kaldırabilecek işlemcimi sizce Windows 8 yükleyeyim diyorum ama çoğu uygulamayla sorun yaratacak güncel değil.

SSD sipariş ettim. Windows kullanmak istiyorum alışkanlık dolayısıyla i5 5200U Windows 10'u zorlanmadan kaldırabilecek işlemcimi sizce Windows 8 yükleyeyim diyorum ama çoğu uygulamayla sorun yaratacak güncel değil.
i5 5200U gayet yeterli. SSD olarak ne aldınız? Malum piyasada kronik sorunlu bol.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı