i5 5200U sistem SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED hatası

İşletim sistemi
Windows 10
Makaleler
10
Yer
Ankara 💻
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
HP Victus 15-FA0007NT = CPU: i5 12500H GPU: 3050 Ti 4GB VRAM, SSD: 512GB PCIe 4.0, RAM: 2x8GB DDR4 3200MHz OS: Windows 11 Pro

Macbook Air M1 = CPU + GPU: Apple M1, SSD: 256GB, RAM: 8GB
Meslek
Joker
6 yıldır aktif şekilde kullanıyorum 2 yıl önce SSD taktım ve bana yetiyor. Bunca yıl toplasam 7 8 kez mavi ekran almamışımdır. 20 dakika önce durduk yere mavi ekran hatası aldım. Önceden bir tane daha varmış onu da ekledim dosyaya. Tarihleri belli.

• LPDDR 3 1600 MHz Kingston.
  • Crucial 240GB BX500 HGST 1TB HDD.
  • i5 5200u.
  • 840M.

Son düzenleyen: Moderatör:
Minidump dosyalarını inceledim. Sürücülerini 3. parti yazılımdan mı indirdin? Eğer böyle indirdiysen DDU programı ile bütün sürücüleri sil ve yeniden kur (kendi sitesinden). Eğer önemli bilgin yoksa format atıp kendin kurabilirsin. Donanımsal olarak ise işlemci ya da anakartın ya da hard diskin sıkıntılı gibi duruyor. Hard diskin bad sector görsellerini atarsan sevinirim. HDD uygulaması:https://www.hdtune.com/files/hdtunepro_575_trial.exe

Ekran kartı sürücülerimi GeForce Experience ile kuruyorum sadece diğerlerini Windows hallediyor kalanların hepsini kendi sitesinden indirdim, HD Tune ile yaklaşık 2 ay önce test yaptım ve hiçbir sorun yoktu genel olarak SSD kullanıyorum zaten HDD biraz yedekleme için fakat bir test başlatacağım sonucunu paylaşacağım, bu gece yetişmezse yarın atarım.
Minidump dosyalarını inceledim. Sürücülerini 3. parti yazılımdan mı indirdin? Eğer böyle indirdiysen DDU programı ile bütün sürücüleri sil ve yeniden kur (kendi sitesinden). Eğer önemli bilgin yoksa format atıp kendin kurabilirsin. Donanımsal olarak ise işlemci ya da anakartın ya da hard diskin sıkıntılı gibi duruyor. Hard diskin bad sector görsellerini atarsan sevinirim. HDD uygulaması:https://www.hdtune.com/files/hdtunepro_575_trial.exe

Ufak bir sorun var HD Tune Pro versiyonu trail versiyonu kullanamıyorum.

Ekran kartı sürücülerimi GeForce Experience ile kuruyorum sadece diğerlerini Windows hallediyor kalanların hepsini kendi sitesinden indirdim, HD Tune ile yaklaşık 2 ay önce test yaptım ve hiçbir sorun yoktu genel olarak SSD kullanıyorum zaten HDD biraz yedekleme için fakat bir test başlattım sonucunu paylaşacağım, bu gece yetişmezse yarın atarım.

Dediğim gibi daha önceden aldığınız mavi ekranda sorun anakarttan ya da işlemciden gibi gözüküyor. Onun haricinde çok büyük bir problem yok. Eğer uzun zamandır yapmıyor iseniz temiz kurulum yapın. Ben RAM sorununu format ile hallettim. Uyumsuz programlar nedeniyle de hata verebiliyor Windows.

Dediğim gibi daha önceden aldığınız mavi ekranda sorun anakarttan ya da işlemciden gibi gözüküyor. Onun haricinde çok büyük bir problem yok. Eğer uzun zamandır yapmıyor iseniz temiz kurulum yapın. Ben RAM sorununu format ile hallettim. Uyumsuz programlar nedeniyle de hata verebiliyor Windows.

En son formatın üzerinden 6 ay geçti YKS'ye hazırlanıyorum içinde önemli dosyalar var ve bununla uğraşacak çok da bir vaktim yok gibi büyük bir problem yoksa şu anlık format düşünmüyorum fakat mavi ekran devam ederse sizinle iletişime geçmek isterim çünkü minidump incelemeyi bilmiyorum.

Süper, ceza da kalktı. Her şeyi baştan alalım.

Hem eksik hem de yanlış bilgi var.
Hata RAM kısmında değil.

DDU ile ekran kartı sürücüsü kaldırılıp silinecek.
Bu konuda hemfikiriz.

Ama yanlış olan yer RAM ya da HDD değil, Chipset.

Chipset sürücüsünü güncelleyeceksiniz.
Format atmanıza da gerek yok.

Wi-Fi ve Bluetooth sürücülerinizi de ek olarak güncelleyin.

Bana güvenebilirsiniz, bu konuda tecrübeli üyelerden biriyim.

10.1.17833.8098 WHQL sürücüsünü indirin. Muhtemelen uyum sağlayacak. Release Notes kısmında 5.nesil işlemciler için de geçerli olduğu yazıyordu.

Son düzenleme:

Hata RAM kısmında değil.

Bu konuda hemfikiriz.

Ama yanlış olan yer RAM'ya da HDD değil, chipset.

10.1.17833.8098 WHQL sürücüsünü indirin. Muhtemelen uyum sağlayacak. Release notes kısmında 5.nesil işlemciler için de geçerli olduğu yazıyordu.

Teşekkürler uygulayacağım.

Tamamen değil ama kısmen yanlışın var.
Anakart ya da HDD demişsin ama gram alakası yok.

Zamanla düzelir incelemeler.

Hata RAM kısmında değil.

Bu konuda hemfikiriz.

Ama yanlış olan yer RAM'ya da HDD değil, chipset.

10.1.17833.8098 WHQL sürücüsünü indirin. Muhtemelen uyum sağlayacak. Release notes kısmında 5.nesil işlemciler için de geçerli olduğu yazıyordu.

Bu sürüm numaralı driverı bu linkden bulamıyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı