i5-5200u sistemde Windows 10 LTSC 2021'e geçmek fark yaratır mı?

Dorzi

Kilopat
Daha fazla  
RAM
8gb
SSD veya HDD modeli
SDD
Ekran kartı
Nvidia 920m
İşlemci
Intel Core i5-5200u
Merhaba,
Bu sistemde Windows 10 Pro kullanıyorum. Bu forumda Windows 10/11 LTSC arşivinden Windows 10 LTSC 2021 indireceğim. HDD'ye dualboot olarak kurdum ama yavaş geldi bana büyük ihtimal HDD kaynaklıdır bu yüzden de bir şey yapamıyorum buraya yazma amaçlarımdan biri de bu. Fakat birkaç konuda endişelerim var.

Geçmeye değer mi?
Oyunlarda performans artışı yapar mı?
Sonuçta Windows 10 23H2'den 21H2 geçiyorum yani aşırı büyük fark olacağını da düşünmüyorum. Bu yüzden burada başka insanların fikirlerine ihtiyacım var.
Olsa 2019 yüklerim ama Valorant destek vermiyor eski sürüme mecbur 2021, hatta 11 LTSC düşündüm ama açılmıyormuş TPM'den dolayı.
Oynadığım oyunlar Valorant, Need for Speed, War Thunder, ETS 2, Rocket League, Minecraft, Marvel Spider-Man vb.
sürücüler, programlar, DirectX, Visual C++, .NET Framework gibi şeylerde sorun yaşamayacaksam geçeceğim inşallah.

Sizin bu konu hakkında düşünceleriniz nelerdir? Yazmaktan çekinmeyin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,
Bu sistemde Windows 10 Pro kullanıyorum. Bu forumda Windows 10/11 LTSC arşivinden Windows 10 LTSC 2021 indireceğim. HDD'ye dualboot olarak kurdum ama yavaş geldi bana büyük ihtimal HDD kaynaklıdır bu yüzden de bir şey yapamıyorum buraya yazma amaçlarımdan biri de bu. Fakat birkaç konuda endişelerim var.

Geçmeye değer mi?
Sonuçta Windows 10 23H2'den 21H2 geçiyorum yani aşırı büyük fark olacağını da düşünmüyorum. Bu yüzden burada başka insanların fikirlerine ihtiyacım var.
Olsa 2019 yüklerim ama Valorant destek vermiyor eski sürüme mecbur 2021, hatta 11 LTSC düşündüm ama açılmıyormuş TPM'den dolayı.
Oynadığım oyunlar Valorant, Need for Speed, War Thunder, ETS 2, Rocket League, Minecraft, Marvel Spider-Man vb.
sürücüler, programlar, DirectX, Visual C++, .NET Framework gibi şeylerde sorun yaşamayacaksam geçeceğim inşallah.

LTSC'nin performans kısmını bilmiyorum ancak eğer Windows 10'a destek istiyorsanız LTSC mantıklı, eğer Windows 11 istiyorsanız tiny11'a bakmanızı öneririm.

Merhaba,

Geçmeye değer mi?

HDD üzerinde Windows 10 hantal çalışır genel olarak.
1-Eski bir cihaz varsa geçmeye değer.
2-Performans kısmında pek bir fark yaratmaz.

Geçebilirsin ama Microsoft Store yoktur.

Merhaba,

Geçmeye değer mi?

Eğer çok anti-cheatli falan oyunlar oynamıyor iseniz HDD'de Arch Linux (ya da endeavour çünkü daha kolay kurması) clear kernel öneririm, bir arkadaşım HDD için onu önermişti ama terminale yakın değilseniz o kadar ve çok uğraşmak istemiyorsanız tiny11 öneririm.

Eğer çok anti-cheatli falan oyunlar oynamıyor iseniz HDD'de Arch Linux (ya da endeavour çünkü daha kolay kurması) clear kernel öneririm, bir arkadaşım HDD için onu önermişti ama terminale yakın değilseniz o kadar ve çok uğraşmak istemiyorsanız tiny11 öneririm.
HDD üzerinde Windows 10 hantal çalışır genel olarak.
1-Eski bir cihaz varsa geçmeye değer.
2-Performans kısmında pek bir fark yaratmaz.

Geçebilirsin ama Microsoft Store yoktur.
LTSC'nin performans kısmını bilmiyorum ancak eğer Windows 10'a destek istiyorsanız LTSC mantıklı, eğer Windows 11 istiyorsanız tiny11'a bakmanızı öneririm.
Yan diskim HDD. SSD'ye kuracağım ne kuracaksam.
Tiny 10 veya 11 açık kaynak kodlu mu?
Youtube'ta fark videoları izliyorum mesela CS GO'da Benchmark'ta 50-100fps farkı var 2019 LTSC için.
Arch Linux, Ubuntu, Debian falan denedim ama pek benlik değiller ve 10 kere denemişimdir NVIDIA sürücülerimi görmüyor çok uğraştım maalesef linux benlik değil.

Yan diskim HDD. SSD'ye kuracağım ne kuracaksam.
Tiny 10 veya 11 açık kaynak kodlu mu?
YouTube'ta fark videoları izliyorum mesela CS:GO'da Benchmark'ta 50-100FPS farkı var 2019 LTSC için.
Arch Linux, Ubuntu, Debian falan denedim ama pek benlik değiller ve 10 kere denemişimdir NVIDIA sürücülerimi görmüyor çok uğraştım maalesef Linux benlik değil.

Eğer SSD'ye kuracak iseniz ve Linux istemiyorsanız bence tiny11 kurun çünkü düşük sistemlerde Windows 11'i rahat bir şekilde çalıştırıyor bildiğim kadarıyla. Ayrıca Linux'da NVIDIA sürücüler cidden biraz sıkıntı :/

Eğer SSD'ye kuracak iseniz ve Linux istemiyorsanız bence tiny11 kurun çünkü düşük sistemlerde Windows 11'i rahat bir şekilde çalıştırıyor bildiğim kadarıyla. Ayrıca Linux'da NVIDIA sürücüler cidden biraz sıkıntı :/
Biraz değil baya bi sıkıntı tüm hevesimi kırdı. Ciddi linux kullanmaya başlıcaktım hevesim gitti yani.
Hem benlik de değil bence şuanlık.
Tiny 11'de cihazımda TPM olmadığı için Valorant hata verebilir. 11 LTSC de veriyormuş çünkü.

Ve Custom ISO kullanmak istemiyorum güvenlilik açısından.

Son düzenleme:
Biraz değil bayağı bir sıkıntı tüm hevesimi kırdı. Ciddi Linux kullanmaya başlayacaktım hevesim gitti yani.
Hem benlik de değil bence şu anlık.
Tiny 11'de cihazımda TPM olmadığı için Valorant hata verebilir. 11 LTSC de veriyormuş çünkü.

Ve Custom ISO kullanmak istemiyorum güvenlilik açısından.

Tiny11 hatırladığım kadarıyla açık kaynaklı ve Ubuntu gibi böyle beginner-friendly sistemlerde NVIDIA sıkıntı olmaz, sadece hatırladğım kadarıyla kapalı olmayan driverlar bayağı eski.

Tiny11 hatırladığım kadarıyla açık kaynaklı ve Ubuntu gibi böyle beginner-friendly sistemlerde NVIDIA sıkıntı olmaz, sadece hatırladğım kadarıyla kapalı olmayan driverlar bayağı eski.

Tiny11 Builder'a göz atın bence. GitHub - ntdevlabs/tiny11builder: Scripts to build a trimmed-down Windows 11 image.

Eğer Linux isterseniz; Driver Details | NVIDIA bu driver, sadece 2 sürüm gerida ancak açık kaynaklı değil.

Tiny11 Builder'a göz atın bence. GitHub - ntdevlabs/tiny11builder: Scripts to build a trimmed-down Windows 11 image.

Eğer Linux isterseniz; Driver Details | NVIDIA bu driver, sadece 2 sürüm gerida ancak açık kaynaklı değil.
Hocam Pop Os, Linux Mint, Mint Debian denedim hepsinde sıkıntı çıkardı 1 ay uğraştım maalesef ki.
Tiny11 yükleyemem Valorant oynayamam. Ama Tiny10'a bakabilirim. Yada boşver valorant'ı bakarım 11'e
Birde kendim NTLite ile özel ISO oluştursam farkeder mi?

Ayrıca oyun için Arch Linux manuel kurulum rehberi vardı bu forumlarda (buldum). Orada NVIDIA driver desteği vardı hatta sanal makineda denemiştim, ancak kuracaksanız archinstall önermem çünkü EFI Partition'unu yapamadığından güncelleyememiştim ve onu düzeltirken sistemi mahvetmiştim.

Hocam Pop!_OS, Linux Mint, Mint Debian denedim hepsinde sıkıntı çıkardı 1 ay uğraştım maalesef ki.
Tiny11 yükleyemem Valorant oynayamam. Ama tiny10'a bakabilirim. Ya da boş ver Valorant'ı bakarım 11'e.
Bir de kendim NTLite ile özel ISO oluştursam fark eder mi?

Özel ISO da yapabilirsiniz ama biraz zahmetli ve daha ağır olabilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı