i5 5200U ve 940M Düşük Performans

Commalink

Centipat
İlk alındığında gayet güzel performanslar sergileyen ASUS bilgisayarımı yaklaşık 5 senedir kullanıyorum. Bu son 2-3 sene içinde tamirciye gitme durumları vs. olduktan sonra en düşük boyuttaki oyunları bile neredeyse 10 senelik olan Exper bilgisayarımdan daha kötü performans sergiliyor. Ayriyeten Roblox gibi neredeyse hiç olan bir oyunda bile fan resmen küfür ediyor. CPU ısısına ait bir fotoğraf koymuş olmam lazım. Termal macun yenileyip genel bir bilgisayar temizliği yapmayı düşünüyorum. Düşüncelerim doğru mudur? Veya bilgisayarımda olası başka sorunlar var mıdır?

gfdgvbcvbc.png

NOT: Bu ekran alıntısı bilgisayarda Google Chrome hariç bir şey açık olmadığı zamanki fotoğrafı. Valorant gibi bir oyunu açınca 100 dereceye çıkıyor.

Bilgisayar özellikleri:
GeForce 940M ekran kartı.
Intel Core i5-5200U CPU
8 GB RAM

Son düzenleyen: Moderatör:
Acilen bilgisayarı kapat ve konuyu telefondan takip et. Bu sıcaklıkta kullanırsan cihazın zarar görür. Çok ısındığı için kendini sınırlandırıyor. (Hızını yani.) Kasması aşırı doğal. Bakım lazım.

Hocam hiç açıp temizlediniz mi? Fan biraz sıkıntılı olabilir. Aynı diz üstü bilgisayarın 6200U olanı kullanıyorum bende ama bir sorun yok. 6 ayda bir macunluyorum. En yüksek yükte 90 görüyorum.
Bilgisayar en fazla 1-2 kere temizlenmiştir. :D
O zaman güzel bir temizlik yapıp termal macun yenilesem beni 6 ay tutar.

Bilgisayar en fazla 1-2 kere temizlenmiştir. :D
O zaman güzel bir temizlik yapıp termal macun yenilesem beni 6 ay tutar.

Hocam kesinlikle temizliğini ihmal etmeyin. Zaten ısı olarak laptoplar zirveyi görüyorlar. Bir anda sizi yalnız bırakabilir. Bakır boruyu vs. fanını ucundaki bakır kısmı iyice temizle. :D Macun biraz kaliteli olursa daha iyi olur.

Asus'un teknik servisi bile doğru düzgün iş yapamıyorken bakkal olarak tabir ettiğimiz sözde bilgisayarcılar neler yapıyordur.
Arkadaşımın GL703VM bilgisayarını 1. yılın ardından servise gönderiyor. Adamlar eski termal macunu temizlemeden üzerine yeni termal macun uygulayıp geri göndermişler. Sorsan stajyer eleman yapmış kusura bakmayın derler.

İçini açıp kendiniz güzelce temizleyin.

Asus'un teknik servisi bile doğru düzgün iş yapamıyorken bakkal olarak tabir ettiğimiz sözde bilgisayarcılar neler yapıyordur.
Arkadaşımın GL703VM bilgisayarını 1. yılın ardından servise gönderiyor adamlar eski termal macunu temizlemeden üzerinde yeni termal macun uygulayıp geri göndermişler. Sorsan stajyer eleman yapmış kusura bakmayın derler.

İçini açıp kendiniz güzelce temizleyin.
Bu bilgisayarı satın aldığım zamanda i7 işlemci varken nasıl oluyorsa tamirciye götürdükten sonra i5e düştü. Gençleşmiş sanırım? :D

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı