Çözüldü i5 5200U ve HD 5500 sistemde FPS düşmesi sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

F0X

Hectopat
Daha fazla  
Hangi oyun olduğu fark etmeden tüm oyunlarda normalde 60 FPS alsam bile 20 saniyede bir FPS 5 oluyor.
Çözüm yolu var mı acaba?

Bilgisayarım Toshiba Satellite laptop:
8 GB RAM.
i5 5200U 2.20GHz.
Intel HD 5500.
Bilgisayarın içini temizledim, ayrıca sorun yazılımsal değil, az önce bilgisayarı sıfırladım, sorun hala devam ediyor.
Oyun sırasındayken işlemci hızım aniden 0.40GHz'lere kadar düşüyor ve geri 2.20GHz'lere yükseliyor.

Son düzenleme:
Çözüm
Sisteminizde ''PROCHOT'' açık olduğundan ekran kartı istenilen dereceye (90-105 arası) çıktığı an otomatik olarak donanım frekans hızı düşüyor. Aynı sorunu ben de yaşıyorum ama gerekli programlarla bu seçenek kapatılabiliyor.

Eğer işletim sisteminiz Windows 10 ise gpedit.msc'den programsız ayarı var. Sırasıyla: Yönetim Şablonları> Sistem> Güç Yönetimi> Güç Azaltma Ayarları> Güç Azaltma'yı Kapat. Eğer bu ayarı ''aktif'' hale getirirseniz Güç Azaltma ''deaktif'' olacaktır akabinde sistemi yeniden başlatabilirsiniz. Bu yöntemi denemenizi tavsiye ederim ama olası durumlardan kendinizi sorumlu tutunuz. Eğer işe yaramazsa internette çeşitli programlardan yararlanabilirsiniz.
Sisteminizde ''PROCHOT'' açık olduğundan ekran kartı istenilen dereceye (90-105 arası) çıktığı an otomatik olarak donanım frekans hızı düşüyor. Aynı sorunu ben de yaşıyorum ama gerekli programlarla bu seçenek kapatılabiliyor.

Eğer işletim sisteminiz Windows 10 ise gpedit.msc'den programsız ayarı var. Sırasıyla: Yönetim Şablonları> Sistem> Güç Yönetimi> Güç Azaltma Ayarları> Güç Azaltma'yı Kapat. Eğer bu ayarı ''aktif'' hale getirirseniz Güç Azaltma ''deaktif'' olacaktır akabinde sistemi yeniden başlatabilirsiniz. Bu yöntemi denemenizi tavsiye ederim ama olası durumlardan kendinizi sorumlu tutunuz. Eğer işe yaramazsa internette çeşitli programlardan yararlanabilirsiniz.

Çözüm
Bayağı geç cevap veriyorum özür dilerim, umudumu kesmiştim
sorunu çözdüm, sorun dediğiniz gibi ısınmadan dolayı kaynaklanıyormuş, ama ekran kartım değil, işlemcim
işlemcimin üstündeki termal macun silinmişti bende yenisini koydum, eskiden yine dediğiniz gibi 105 dereceye çıktığı anda işlemci hızını 2.20GHz'den 0.30GHz'e kadar düşürüyordu yanmasın diye bir önlem muhtemelen, şimdi işlemci 70 derecede, rahat rahat kullanabiliyorum
birde eğer o ayarı yapsaydım işlemciye kesin zarar gelirdi muhtemelen, iyiki görmemişim mesajı ozaman

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…