i5 5200U'lu sisteme SSD takılırsa Valorant açar mı?

Furkans343

Decapat
Daha fazla  
Merhaba. Benim laptopum HP notebook. Laptopumda oyun açmamaya başladı son zamanlarda ve açılması bayağı uzun sürüyor. Bende diyorum ki SSD+RAM taktırsam Valorant vs. oyunlar açar mı özellikler şunlar;
İşlemci: Intel Core i5-5200u CPU @ 2.20GHz (4cpus), 2.2GHz
8 GB RAM 300GB hard disk var.
Intel(R) HD Graphics 5500 grafik kartı bu sanırsam.
Bende şöyle düşündüm 240GB'lik SSD alsam + 8 GB RAM alsam Valorant gibi oyunlar açar mı?

Bilgisayarın zaten Valorant'ı açabilecek donanıma sahip ssd takman bilgisayarın hızlı açılmasını ve depoloma alanının artmasını sağlar oyun performansını değiştirmez.

Merhaba. Benim laptopum HP notebook. Laptopumda oyun açmamaya başladı son zamanlarda ve açılması bayağı uzun sürüyor. Bende diyorum ki SSD+RAM taktırsam Valorant vs. oyunlar açar mı özellikler şunlar;
Bende şöyle düşündüm 240GB'lik SSD alsam + 8 GB RAM alsam Valorant gibi oyunlar açar mı?

30-40 FPS alırsın sanırım emin değilim SSD FPS değiştirmez yükleme süreleri ile açılma süresini kısaltır.

Bilgisayarın zaten Valorant'ı açabilecek donanıma sahip ssd takman bilgisayarın hızlı açılmasını ve depoloma alanının artmasını sağlar oyun performansını değiştirmez.
Merhaba valorantı bırak zula bile açmıyor :( bi şansımı denicem gene ssd alıp.Zaten çok uzun sürede açılıyodu ssd gerekli laptopuma.

30-40 FPS alırsın sanırım emin değilim SSD FPS değiştirmez yükleme süreleri ile açılma süresini kısaltır.
Teşekkürler

SSD doğrudan FPS'yi artıran bir donanım değil. SSD depolama sunar, HDD'ye göre daha hızlı işlem yapmanı sağlar. FPS konusunda bir artısı yok. Sadece yavaş disk dolaysıyla takılma yaşıyorsan SSD'de bunlar minimum düzeyde olur.

Yani kısaca SSD alırsan FPS artmaz.
Ben tanıdığım birisi ile konuşmuştum ama bana dediki sistemin uygun 500gb lik ssd alsan rahatlıkla oynarsın dedi.

İşlemcinin termal macununu değiştir + fanlarını temizlet bu bilgisayara yapabileceğin başka bir şey yok. Masaüstü olsa işlemci upgrade falan yapardın.

Merhaba valorantı bırak zula bile açmıyor :( bi şansımı denicem gene ssd alıp.Zaten çok uzun sürede açılıyodu ssd gerekli laptopuma.
Arkadaşın dediği gibi uzun süredir temizleme yapmadıysan termal macun yenilemesi
ve fan temizlemesi yapabilirsin. çünkü bu donanıma rağmen zula bile kaldırmaması biraz garip.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı