i5 5200Y ve GT 940M laptop şarjda performans düşme sorunu

O ihtimal benim de aklıma geldi. Hatta yarın yeni bir adaptör almayı ve farklı bir prizde denemeyi düşünüyorum. Sonucu buradan bildiririm.

Chipset için Driver kurduğumu hatırlıyorum.Zaten W10 olduğundan dolayı otomatik kurduğunu düşünüyorum.Acaba Windows 8.1 veya 7 sürümlerine düşüş yapmam çözüm olurmu?
Hayır tabi ki. Çünkü yeni Windows sürümü her zaman için daha stabil. O yüzden sorunun kaynağını araştırıp bulmak gerekli bence. Ekran kartı sürücüleriniz güncel değil ise hem İntel'in hem de Nvidia'nın sürücülerini kendi sitelerinden indirdikten sonra güncelleyip, Başlat'a sağ tıklayıp Aygıt Yöneticisi kısmından Sistem Aygıtları içerisindeki tüm Aygıtları teker teker Çevrimiçi Güncellemeyi deneyin. Daha sonra bilgisayar üreticinizin kendi sitesinden laptop modeliniz için Win10 uyumlu sürücüleri mevcutsa Chipset Driver haricinde PowerMenagment gibi pil yönetici programı da varsa eğer indirip kurun.

Hayır tabi ki. Çünkü yeni Windows sürümü her zaman için daha stabil. O yüzden sorunun kaynağını araştırıp bulmak gerekli bence. Ekran kartı sürücüleriniz güncel değil ise hem İntel'in hem de Nvidia'nın sürücülerini kendi sitelerinden indirdikten sonra güncelleyip, Başlat'a sağ tıklayıp Aygıt Yöneticisi kısmından Sistem Aygıtları içerisindeki tüm Aygıtları teker teker Çevrimiçi Güncellemeyi deneyin. Daha sonra bilgisayar üreticinizin kendi sitesinden laptop modeliniz için Win10 uyumlu sürücüleri mevcutsa Chipset Driver haricinde PowerMenagment gibi pil yönetici programı da varsa eğer indirip kurun.
Maalesef bir değişiklik olmadı.Bir bilgi daha vermem lazım.Entegre intel kartıyla oyunları stabil FPS ile oynayabiliyorum.Tabi bu bana at varken eşeğe binmek gibi geliyor.Ekran kartında donanımsal bir sorun olma ihtimalini çok düşündüm.Fakat şarj olmuyorken FPS stabil olması beni vazgeçirdi.Elimdeki tek ipucu PSU ve batarya kaldı.Bataryayı çıkarıp denemek istedim fakat gömülü batarya olduğundan hangisi olduğuna emin olamadım ve çıkarmadım.

Sağ alttaki Pil'e sağ tıklayıp Güç Seçenekleri - Plan Ayarlarını Değiştir - Gelişmiş Güç Ayarlarını Değiştir-
Burada ki ince ayarları özellikle prizde kısımlarını kontrol eder misiniz?

Evet yabancı forumlarda araştırdım yaşayanlar var ama ne yazık net bir çözüm yok.Bios güncellemedim pek bilmediğim için riskli olur diye.
Hocam Bios'un çözüm olma ihtimali var. Youtube'da veya başka yerde anlatımı mevcuttur marka modelinize göre. Bence deneyin Hocam inşallah sorununuz çözülür.

BIOS üzerinde pili devre dışı bırakma seçeneği var mı kontrol edin, varsa pili oradan devre dışı bırakın. Güç adaptörünüzü eğer evrensel bir girişe sahip ise dell marka bir adaptör ile deneyin.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı