i5-520M laptopta yenileme yapma

ugurgeride

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar;
Hp pavilion 2170et dizüstü bilgisayarım var. Ürün yaklaşık 2010 senesinden beri benimle ve de gayet memnunum. Şuanda artık bilgisayarıma önem verdiğimi göstermek adına sisteminde biraz değişikliğe gitmek istiyorum. Bilgisayarımın özelliklerini aşağıda belirtiyor olacağım. Öncelikle kafama takılan daha doğrusu iki ürün arasında sürekli gidip geliyorum. Bunlar SSD mi almak Yoksa Ram miktarını 8gb olarak mı belirlemek. Şuanda mevcutta 4 gb mevcut.
Mantık olarak laptobu kullanma mantığım şu şekilde;
Sadece internette dolaşmak. Oyun v.s yüklemiyorum. Amacım bilgisayarı daha da performanslı yapmak. Şuan ki net olarak düşüncem İlave ram aldığımda çok bir değişiklik sağlamayacağı yönünde, çünkü ara birim olarak herhangi bir işlem (program oyun v.s) yapmıyorum. Ama kafama takılan SSD almalımıyım. SSD alır isem sistemimde stabil olarak çalışacak bir ürün bulabilirmiyim yanı Sata3 desteği gibi. Piyasa da satılan birçok ürün 450 hızı destekliyor Peki benim sistemimim bunu destekliyor mu önemli olan bu. Son olarak eğer ki SSD ise çok fark olur mu Almalıysam hangi ürün. 120gb yeterli diğerini cdrom yuvasını sökerek 500 gb liği bağlayacağım.

sistem özelliklerim;
ÜRÜN ÖZELLİKLERİ
İŞLEMCİ
Intel Core i5-520M 2.40 GHz. (Turbo Boost Teknoloji 2.93 GHz.) 3 MB Cache Bellek İşlemci
İŞLEMCİ TÜRÜ
Intel Core i5
RAM
4 GB DDR3 1066 Mhz. (Max.8 GB) Ram
SABİT DİSK
500 GB SATA (7200 Rpm) HDD
OPTİK SÜRÜCÜ
DVD-RW Double Layer
İŞLETİM SİSTEMİ
Microsoft Windows 7 Home Premium Tr-İng (64 Bit)
EKRAN KARTI
NVIDIA GeForce GT 230M Max. 2815 MB Ekran Kartı
EKRAN BOYUTU
15.6" Diagonal High Definition BrightView LCD Ekran (1366 X 768)
EKRAN ÇÖZÜNÜRLÜĞÜ
1366 x 768

Ek de ki resimde şuanda bilgisayarımda ki işlem ve kullanım miktarları.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    47,7 KB · Görüntüleme: 495
SSD seçmek daha mantıklı geliyor , SSD ye kurulu bir sistemden alacağınız performans çok daha fazla olacaktır.
Fakat ; Bilgisayarı sadece internet için kullanacağınız düşünülürse şuan ki durumu yeterli olacaktır , masraf yapmaya ne kadar gerek var tartışılır :) tabi bu benim düşüncem.

İnternette dolaşmak için kullandığını söylüyorsun bence bu şekilde işini çok rahat görür, fakat daha hızlı açılsın ve tarayaıcılarım daha hızlı tepki versin diyorsan bir adet samsung avo 840 120 gb ssd takmanı tavsiye derim, eğer tarayıcı olarak Firefox kullanıyorsan ki rami kullanmayı sever raminide 8 gb yapmanı öneririm, ayrıca ddr 4 ramler yaygınlaşmaya başlayacak önümüzdeki yıl sonuna doğru bence, şimdi fiyatlar uçmamışken kendi ramlerini değiştir eski teknoloji olunca ve stok sorunları başlayınca çok pahalanıyor elinde imkan varken maksimum yap eskileride satar gider hanenden düşersin.

Kesinlikle ram. Oyun oynasaydın ssd ideal olurdu ama internette gezinmek için ram önemli.

Son düzenleyen: Moderatör:
SSD bir ürün aldım sonunda kararımı verdim Fakat şimdi sorum Anakartım sata 3 destekli mi? İnternette sabahtan beri arıyorum sanırsınız devlet sırrı kimse bir yardımcı program v.s söylemiyor. Bilgisayarınızın adı markası v.s nedir. uyumludur gibi cümleler var. acaba benim anakartım destekliyor mu? yukarıda bilgisayarın model v.s yazıyor.z

Bu konuya şu şekilde bir açıklık getireyim ''Corsair 120GB LS Serisi SATA 3.0 SSD (535MB Okuma / 440MB Yazma)" ürününü aldım. Fakat atladığım bir konu var ki buda en önemlisi imiş. Bilgisayarın sata 2 desteği olduğunu araştırmadan biraz fazla para vermiş oldum fakat ileriye yatırım diyip kendimi avutuyorum. Performans değerlerine gelince 280 m hızını geçmedi. Fakat bilgisayarda fark edilir derecede performans artışı oldu. Batarya sürem direk iki katına çıktı. Fan sesleri bitti. win 8 kurduktan sonra bilgisayarım baya olarak değişime uğradı. Kendi içerisinden çıkan 500gb lik hdd yi takmayı düşünmüyorum çünkü 120 gb gayet yeterli alacak arkadaşlara tavsiyemdir.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı