i5 5257U'da throttle oluyor

Devrim1452

Hectopat
Daha fazla  
Selam. CPU ve GPU'ya -100.6'lık bir undervolt yaptım Chrome'da falan 50 derece ama oyuna girince 70 derece olup thermal yiyiyorum. MHz'yi 1000'e kadar düşürüyor normalde 3000 bunu nasıl düzelteceğim? Valorant'ta normalde 80 FPS alıyorum 720p ama bu sorunla 30'a kadar düşüyor.

Dosya Ekleri

• sorun.PNG
    sorun.PNG
    3,3 KB · Görüntüleme: 60
Son düzenleyen: Moderatör:
Selam. CPU ve GPU'ya -100.6'lık bir undervolt yaptım Chrome'da falan 50 derece ama oyuna girince 70 derece olup thermal yiyiyorum. MHz'yi 1000'e kadar düşürüyor normalde 3000 bunu nasıl düzelteceğim? Valorant'ta normalde 80 FPS alıyorum 720p ama bu sorunla 30'a kadar düşüyor.
ThrottleStop üzerinde Options sekmenizi atar mısınız?

@Devrim1452 hocam dediklerimi sırayla yap:
Disable Chipset Throttle'ı etkinleştir. OK'a bas.
ThrottleStop Ana ekranından BD PROCHOT, C1E, SpeedStep tiklerini kaldır.

FIVR sekmesinde ekranın orta üst kısmıdna 5 adet birim var olacak. 6 da olabilir.
Oradan ilk CPU Cache'i seçin. Ardından altındaki Unlock Adjustable Voltage'i işaretle ve gelen kısımda Offset Voltage'i -60 ayarla. Apply'a bas.
Aynı işlemi CPU Core'a da uygula.

FIVR sekmesinde ekranın sağ en alt köşesinde 3 seçenekli kutudan en alttakini seç ve Apply'a bas. ThrottleStop ana ekranından da Save'i işaretle. Sonrasında Limits'e gir ve Clear'a bas. Sonrasında oyun oyna ve bana oyundan çıkınca Limits sekmeni at. Başka sorunlar varsa gidermemizi sağlayacaktır.

@Devrim1452 hocam dediklerimi sırayla yap:
Disable chipset Throttle'ı etkinleştir. Ok'a bas.
ThrottleStop ana ekranından bd prochot, C1e, SpeedStep tiklerini kaldır.

Fıvr sekmesinde ekranın orta üst kısmıdna 5 adet birim var olacak. 6 da olabilir.
Oradan ilk CPU Cache'i seçin. Ardından altındaki unlock adjustable Voltage'i işaretle ve gelen kısımda offset Voltage'i -60 ayarla. Apply'a bas.
Aynı işlemi CPU Core'a da uygula.

Fıvr sekmesinde ekranın sağ en alt köşesinde 3 seçenekli kutudan en alttakini seç ve Apply'a bas. ThrottleStop ana ekranından da Save'i işaretle. Sonrasında Limits'e gir ve Clear'a bas. Sonrasında oyun oyna ve bana oyundan çıkınca limits sekmeni at. Başka sorunlar varsa gidermemizi sağlayacaktır.

-60'a gerimi çekeyim -85deydi stabil olsun diye.
@erengore dedikleriniz yaptım ve hâlâ oluyor üzücü bir şekilde.

Dosya Ekleri

• qwete.PNG
    qwete.PNG
    37,3 KB · Görüntüleme: 54
-60'a gerimi çekeyim -85deydi stabil olsun diye.
@erengore dedikleriniz yaptım ve hâlâ oluyor üzücü bir şekilde.
Hocam şaka gibi ama haklıymışsın. Cidden Thermal oluyormuş. Ben öylesine Thermal diyorsun sandıydım.

Çözümü maalesef bulunmamakta. Neden dersen; PROCHOT parametresini değiştiremiyorum. Program işlemcinde o yetkiyi alamamış.

Hocam şaka gibi ama haklıymışsın. Cidden thermal oluyormuş. Ben öylesine thermal diyorsun sandıydım.

Çözümü maalesef bulunmamakta. Neden dersen; prochot parametresini değiştiremiyorum. Program işlemcinde o yetkiyi alamamış.

Yardımın için sağ ol yine de.
@erengore bir de bir sorum olacaktı 125 mv ile 250mv arasındaki fark ne?
Undervolt çalışmıyormuş PC'yi kapatıp açınca yükte 65 derece gördüm :)

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı