i5 540M ile GT 1030 kullanılır mı?

Öyle olduğunu bilmiyordum. Anladığım kadarıyla Intel işlemcilerde kırılan overclock rekorları sadece kağıt üstünde değil mi? Peki performansa bir etkisi yoksa insanlar niye Intel işlemcilere overclock yapıyorlar? Bıraksınlar bari işlemci daha serin ve sistem daha stabil çalışsın.
Overclock işlemi kağıt üzerinde yapıldığı için sıcaklığa ve stabilliğe de etki etmez.

Ayrıca, Intel işlemcilerde de OC yapılabiliyor.

Tek kaide: Anakartınızın Z serisi ve işlemcinizin 'K' ibareli olması gerekiyor.

Overclock işlemi kağıt üzerinde yapıldığı için sıcaklığa ve stabilliğe de etki etmez.

Ayrıca, Intel işlemcilerde de OC yapılabiliyor.

Tek kaide: Anakartınızın Z serisi ve işlemcinizin 'k' ibareli olması gerekiyor.

Anladım. Anlattığınız için teşekkür ederim. Bazı arkadaşlar sadece emoji atıp geçiyorlar niyeyse.

X3440 alırsanız GT 1030 uyumlu olur ama PUBG gibi oyunlarda istediğinizi alamayabilirsiniz. Bence en az RX 460/560 alın. Bu arada anakartın tam modeli nedir?

X3440 alırsanız GT 1030 uyumlu olur ama PUBG gibi oyunlarda istediğinizi alamayabilirsiniz. Bence en az RX 460/560 alın. Bu arada anakartın tam modeli nedir?
Cpu-Z den baktığımda sadece Intel H55 yazıyordu.
Şimdiki sisteme takarsam performans artar mı peki. Çünkü işlemciyi 1 2 ay sonra almayı planlıyorum. Aradaki süreçte kullanıma uygun olur mu ?
Cevap verebilecek kimse yok mu ? Özür dilerim sabırsızsam

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı